Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Οι εκατομμυριούχοι της Ινδίας αυξάνονται ραγδαία – μαζί με την αγορά για αγαθά πολυτελείας


Ο νέος μεγάλος παίκτης της παγκόσμιας οικονομίας δείχνει τα “δόντια” του.

Η Ρωσία και η Κίνα είναι πάντα παρούσες, αλλά μπορεί να εισερχόμαστε σε μια «ινδική δεκαετία», όπως επισημαίνει η εταιρεία πληροφοριών Wealth-X και το Business Insider.

Μετά κι από την εκλογή μιας νέας μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης στην Ινδία, υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες που τροφοδοτούν τη ραγδαία αυξανόμενη αγορά αγαθών πολυτελείας εκεί:

1. Οι εκατομμυριούχοι αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Ο αριθμός των εκατομμυριούχων στη χώρα έχει αυξηθεί από 196.000 σε 250.000, σε μια αύξηση κατά 27% μόνο πέρυσι. Το 2018, η Wealth-X εκτιμά ότι ο αριθμός θα φτάσει τις 437.000 και θα διπλασιαστεί μέχρι το 2023.

Οι δείκτες μελλοντικής οικονομικής ανάπτυξης της Ινδίας είναι η νέα μεταρρυθμιστική κυβέρνηση, το σαφώς δομημένο δικαστικό σύστημα, και το πνεύμα επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με την Wealth-X.

2. Τα καταστήματα λιανικής διπλασιάζονται και οι εισαγωγές αγαθών πολυτελείας αυξάνονται.

Τα τελευταία χρόνια, η πολυτελής κατανάλωση στην Ινδία έχει αυξηθεί. Οι εισαγωγές σαμπάνιας, ενδεικτικά, έχουν αυξηθεί κατά 6% ενώ οι γενικές εισαγωγές της χώρας έχουν παραμείνει αμετάβλητες.

Επίσης, οι χώροι λιανικής πώλησης για μάρκες πολυτελείας πρόκειται να διπλασιαστούν μέσα στα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με έκθεση της CBRE Group, της μεγαλύτερης εταιρείας εμπορικής εκμετάλλευσης ακινήτων στον κόσμο.

3, Οι πωλήσεις αυτοκινήτων πολυτελείας αναμένεται να τριπλασιαστούν.

Οι κατασκευαστές πολυτελών οχημάτων θέλουν να εκμεταλλευτούν την αυξανόμενη ανώτερη μεσαία τάξη της Ινδίας. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αναμένεται να τριπλασιαστούν από 33.000 σε 100.000 ετησίως, μέχρι το 2020, σύμφωνα με μια έκθεση του οίκου αξιολόγησης ICRA.

Σύμφωνα με την έκθεση, εντοπίζεται «μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των ευημερούντων νοικοκυριών και των πωλήσεων πολυτελών αυτοκινήτων». Καθώς η Ινδία παράγει ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά που ευημερούν, οι πωλήσεις αυτοκινήτων πολυτελείας θα αυξηθούν επίσης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου