Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Τη 2η θέση παγοσμίως κατέκτησε το ΑΠΘ στο διαγωνισμό Robocup Resue 2015


2η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό Robocup Rescue 2015 για την ερευνητική ομάδα ρομποτικής του ΑΠΘ. Η ομάδα Pandora διαγωνίστηκε στην κατηγορία αυτόνομων ρομποτικών οχημάτων και πήρε τη 2η θέση στο διαγωνισμό που έγινε στο Hefei της Κίνας.

Το αργυρό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Robocup Resue 2015 κατέκτησε η ερευνητική ομάδα ρομποτικής Pandora του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Στον τελικό της κατηγορίας καλύτερου αυτόνομου οχήματος, η ομάδα Pandora ισοβάθμησε σχεδόν με την ομάδα Hector του Πανεπιστημίου του Darmstadt και πλησίασε βαθμολογικά πολύ κοντά στην πρώτη θέση. Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Robocup Rescue 2015 πραγματοποιήθηκε από 17 έως 23 Ιουλίου 2015, στο Hefei της Κίνας.

Στόχος του διαγωνισμού, που συγκεντρώνει συμμετοχές από τους χώρους της Ρομποτικής, της Μηχατρονικής, των Ευφυών Συστημάτων και της Τεχνητής Νοημοσύνης, είναι η ανάπτυξη ενός ή περισσοτέρων ρομποτικών οχημάτων, τα οποία μπορούν να πλοηγούνται σε χώρους όπου έχουν υποστεί καταστροφή και να ανιχνεύουν επιζώντες.

Η ερευνητική ομάδα ρομποτικής Pandora του ΑΠΘ συστάθηκε το 2007. Σήμερα, απαρτίζεται από τον Αν. Καθηγητή Λουκά Πέτρου, τον Επίκ. Καθηγητή Ανδρέα Συμεωνίδη, τον Επίκ. Καθηγητή Χαράλαμπο Δημούλα, τον Δρ. Εμμανουήλ Τσαρδούλια, καθώς και από 22 προπτυχιακούς φοιτητές του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου