Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Η Respi νικήτρια του Start Tel Aviv 2015!


Η εταιρεία Respi, την οποία έχει ιδρύσει ο Αντώνης Κουρής, αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισμού "Start Tel Aviv 2015" σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων - INNOVATHENS με την συμμετοχή ομάδας διακεκριμένων Ελλήνων και Ισραηλινών κριτών, της Πρέσβεως του Ισραήλ, Ιρίτ Μπέν Άμπα, του συνιδρυτή των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC) Μιχάλη Στάγκου κ.ά.

Η Respi παρουσίασε μια συσκευή που βοηθά άτομα με άσθμα ή Χρόνιες Αναπνευστικές Παθήσεις (ΧΑΠ) να ζήσουν πιο υγιεινά, μέσω ενός συστήματος διαχείρισης στο smartphone. Αποτελείται δε, από ένα φορητό σπιρόμετρο, ένα φορητό αισθητήρα ποιότητας του αέρα και μία συνδεδεμένη εφαρμογή, η οποία με τη σειρά της εξασφαλίζει εξατομικευμένη παρακολούθηση της ασθένειας και καθοδήγηση.

Όσο για τις υπόλοιπες τέσσερις εταιρείες που έφτασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, ήταν οι e-NIOS που αναπτύσσει λύσεις πληροφορικής για την "εϋφυή" ανάλυση γενομικών δεδομένων στο Cloud, SourceLair, ένα website που επιτρέπει στον κόσμο να γράφει κώδικα μέσα από έναν browser, HOST, που ανέπτυξε έναν έξυπνο θερμοστάτη χώρου ο οποίος χρησιμοποιεί ασύρματους αισθητήρες, αντιστάθμιση και προσαρμόζει την ένταση της θέρμανσης για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων και η RTsafe, που ανέπτυξε και προσφέρει αποκλειστικά διεθνώς ένα πατενταρισμένο καινοτόμο προϊόν που εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των καρκινοπαθών που υπόκεινται σε ακτινοθεραπεία.



Αξίζει να σημειωθεί πως στον διαγωνισμό Start Tel Aviv 2015 που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Πρεσβεία του Ισραήλκαι τους ID-GC, συμμετείχαν συνολικά 42 ελληνικές startups. Ο κ. Κουρής θα ταξιδέψει στο Ισραήλ προκειμένου να συμμετάσχει στο DLD Tel Aviv Innovation Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ καινοτομίας της χώρας (5-11 Σεπτεμβρίου 2015). Μάλιστα, για λογαριασμό της Respi αναμένεται να σχεδιαστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει παρακολούθηση εργαστηρίων και ομιλιών, καθώς επίσης και μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του ισραηλινού οικοσυστήματος.

Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού συμμετείχαν η ισραηλινή ειδικός στην καινοτομία, Nava Swersky Sofer, Ιδρυτής της NanoIsrael και Πρόεδρος της International Commercialization Alliance, ο Ισραηλινός Daniel Seal, Ιδρυτής και CEO της AcreWhite, ο Φώτης Δραγανίδης, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft - Hellas, ο Λουκάς Πηλίτσης, Venture Capital επενδυτής και ο Ίων Τσάκωνας, Διευθύνων Σύμβουλος του Piraeus Jeremie Tech Catalyst Fund.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου