Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

"Σύννεφο" πάει το Cloud


Ξεπερνώντας κατά πολύ τον περσινό μέσω όρο ανάπτυξης, το οικοσύστημα του Cloud παρουσιάζει μια εξαιρετική δυναμική στην παγκόσμια αγορά Πληροφορικής. 

Οι δαπάνες υπολογιστικού σύννεφου αυξήθηκαν κατά πολύ σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε αύξηση ποσοστού που ανέρχεται στο 25,1% στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

Σύμφωνα με στοιχεία της International Data Corporation (IDC) οι συνολικές δαπάνες cloud IT υποδομών, σε διεθνές επίπεδο (server, disk storage και ethernet switch) διαμορφώθηκαν στα 6,3 δισ. δολάρια. Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της αγοράς των υποδομών Cloud τα πέντε τελευταία τρίμηνα όσον αφορά τα έσοδα των κατασκευαστών και τη δεύτερη καλύτερη όσον αφορά τις συνολικές δαπάνες για υποδομές υπολογιστικού σύννεφου. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία οι υποδομές για το Cloud αντιπροσωπεύουν το30% των συνολικών δαπανών IT υποδομών, ενώ πέρσι το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 26,4%. Παράλληλα, ενισχύθηκαν οι δαπάνες για υποδομές private cloud σε24,2 δισ. δολάρια, ήτοι διαμορφώθηκε αύξηση 24,4% σε σχέση με το 2014. Ταυτόχρονη αύξηση παρουσίασαν και οι δαπάνες του public cloud που διαμορφώθηκαν σε 3,9 δισ. δολάρια, ενισχυμένες κατά 22,5% έναντι του 2014.

Παγκοσμίως οι δαπάνες για τον εν λόγω κλάδο ήταν σαφέστατα ενισχυμένες. Ωστόσο εξαίρεση αποτελούν οι επιδόσεις του Cloud στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες στην περιοχή αποτέλεσαν εμπόδιο στην αύξηση των εσόδων από τις παροχές των υποδομών ΙΤ.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι κομβικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομώνCloud θα αποτελέσει η αναμενόμενη διεύρυνση της αγοράς του Internet of Things, η οποία απαιτεί επίπεδα ευελιξίας, που μόνο οι Cloud λύσεις μπορούν να παρέχουν.

Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται οι κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στιςυποδομές IT για το Cloud το πρώτο τρίμηνο το 2015:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου