Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου

Θέατρα, μουσεία και μοναδικά εστιατόρια κάνουν την αναμονή στα αεροδρόμια ευχάριστη. Τα αεροδρόμια αλλάζουν και έχουν γίνει σήμερα παραδείγματα αρχιτεκτονικής, χώροι αναψυχής και Τέχνης, αλλά και κεντρικά πολυκαταστήματα. Το περιοδικό Travel + Leisure’s παρουσίασε τα φετινά World’s Best Awards και φυσικά δε παρέλειψε να αναδείξει τα καλύτερα αεροδρόμια παγκοσμίως. Ας δούμε τα καλύτερα αεροδρόμια.



ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΟΝΑΧΟΥ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Γερμανίας είναι η «χαρά» όσων αναγκάζονται να περιμένουν πολλές ώρες στο αεροδρόμιο. Μια υπαίθρια μπυραρία σε στυλ ταβέρνας με ζωντανή μουσική υποδέχεται τους ταξιδιώτες για μια κρύα μπύρα όπως και πολλά ακόμα μαγαζιά. Μπορείτε να ξεκουραστείτε στα ειδικά δωμάτια και να πιείτε ένα δωρεάν φλιτζάνι καφέ ή να διαβάσετε τους Financial Times. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό συγκρότημα από χάλυβα και γυαλί, με θέα στους διαδρόμους του και σύντομα θα είναι έτοιμο και το Terminal 2.

Σκορ: 75.615





ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΖΥΡΙΧΗΣ, ΕΛΒΕΤΙΑ

Το διεθνές αεροδρόµιο της Ζυρίχης αποτελεί ένα από τα µεγαλύτερα της Ελβετίας, γνωστό και ως Kloten Airport. Πάνω από 80 εστιατόρια και μπαρ θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη, ενώ για όσους επιιυμούν να κάνουν τα ψώνια τους εκτός απ’ τα duty free µαγαζιά θα βρείτε διάσηµους Οίκους µόδας και αξεσουάρ, όπως Hermes, Armani, Gucci, Burberry, Hugo Boss. Μια απ’ τις πιο εντυπωσιακές παροχές είναι η δυνατότητα να κλείσει κανείς δωμάτιο (αν έχει μεγάλη αναμονή) καθώς και οι ντουζιέρες που είναι µόνο για τους επιβάτες.

Σκορ: 77.188






ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ SCHIPHOL, ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Το αεροδρόμιο του Schiphol βρίσκεται στο Άμστερνταμ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης και το 4ο πιο πολυσύχναστο. Οι λάτρεις της Τέχνης μπορούν να περιηγηθούν ανάμεσα σε πίνακες, αφού το Schiphol ήταν το πρώτο αεροδρόµιο στον κόσµο που απέκτησε µουσείο! Το Rijksmuseum, το Εθνικό Μουσείο, έχει εδώ το παράρτηµά του, ανανεώνοντας πολύ συχνά τις συλλογές. Το αεροδρόμιο διαθέτει επίσης και βιβλιοθήκη με 1.200 τίτλους βιβλίων.

Σκορ: 79.198





ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ, ΚΙΝΑ
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σύγχρονα αεροδρόμια του κόσμου και όποιος βρεθεί εκεί μπορεί να απολαύσει μαθήματα γκολφ, να παίξει με τα iSports simulators ή ακόμα και να δει μια παράσταση στο θέατρο του αεροδρομίου.

Σκορ: 85.067






ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ CHANGI, ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά και σύγχρονα αεροδρόμια του κόσμου προσφέροντας μια πληθώρα επιλογών για χαλάρωση και διασκέδαση. Μεταξύ άλλων διαθέτει εσωτερική πισίνα, κήπους, αίθουσες κινηματογράφου, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για παιδιά και γυμναστήριο.

Σκορ: 89.547






ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ AUSTIN-BERGSTROM, ΤΕΞΑΣ


Παρά την αυξανόμενη κίνηση των ταξιδιωτών, σχεδόν 11 εκατομμύρια πέρασαν το 2014 – το Austin-Bergstrom Διεθνές Αεροδρόμιο δεν αντιμετωπίζει καθυστερήσεις στους χρόνους των πτήσεων και κρατά ευχαριστημένους τους πελάτες μέσα από μια πληθώρα μαγαζιών και εστιατορίων και λοιπόν παροχών.

Σκορ: 74.022





LOVE FIELD AIRPORT, ΝΤΑΛΑΣ, ΤΕΞΑΣ

Τοιχογραφίες , γλυπτά και έργα ζωγραφικής από τοπικούς καλλιτέχνες διακοσμούν το νέο Terminal 2 κάνοντας το αεροδρόμιο του Ντάλας, το Love Field Airport, να ανεβαίνει συνεχώς στην κατάταξη.

Σκορ: 74.621





ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΙΝΕΑΠΟΛΙΣ, ΜΙΝΕΣΟΤΑ, ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


Το 2010 το αεροδρόμιο ανακαινίστηκε και σήμερα είναι ένας παράδεισος για όσους θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους.

Σκορ: 75.480





ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ TAMPA, ΦΛΟΡΙΝΤΑ
Η ανακαίνιση και επέκταση του έργου του αεροδρομίου έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας εσωτερικής και εξωτερικής βεράντας και δεκάδες νέες παραχωρήσεις, καθώς και ένα νέο αγωγό που θα βοηθά τις μετακινήσεις.

Σκορ: 76.671






ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΟΡΤΛΑΝΤ, ΟΡΕΓΚΟΝ

Το αεροδρόμιο του Πόρτλαντ είναι το αεροδρόμιο της Τέχνης. Εκεί οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανές μουσικές παραστάσεις και εκθέσεις από ντόπιους καλλιτέχνες.

Σκορ: 79.162


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου