Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

2-12/7, Κολλέγιο Ανατόλια: Summer Music Performance Program


Αναγνωρισμένοι μουσικοί και διαπρεπείς καθηγητές από τα καλύτερα μουσικά πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών θα διδάξουν στο 1ο Summer Music Performance Program που διοργανώνει το Κολλέγιο Ανατόλια στις εγκαταστάσεις του από τις 2 έως τις 12 Ιουλίου 2015. Το Πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υλοποιείται σε συνεργασία με το Georgia State University - School of Music και τη Μουσική Εταιρεία Μακεδονίας. 

Το Summer Music Performance Program απευθύνεται σε σπουδαστές κλασικής μουσικής - κάθε ηλικίας και όλων των επιπέδων- οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με καλλιτέχνες και προσωπικότητες διεθνούς κύρους και να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Πρόκειται για ένα μοναδικό στην Ελλάδα μουσικό πρόγραμμα που συγκεντρώνει στη Θεσσαλονίκη εξέχοντες σολίστες με διεθνείς περγαμηνές οι οποίοι συνδυάζουν ταυτόχρονα την ιδιότητα των κορυφαίων παιδαγωγών, όπως οι Dwight Coleman ­- (φωνητική/όπερα), Νεβάρτ Βερόν Γαλιλαία (φλάουτο), Thomas Robertello (φλάουτο), Χρίστος Γαλιλαίας (βιολί), Γιάννης Τσιτσελίκης (τσέλο), María Luisa Rayan (άρπα), JuraMargulis (πιάνο), Alex Peh (πιάνο) και Nickitas Demos(σύνθεση). 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανοιχτά μαθήματα (masterclasses) Φωνητικής, Φλάουτου, Βιολιού, Βιολοντσέλου, Πιάνου, Άρπας, Μουσικής Σύνθεσης, Μουσικής Δωματίου και FluteEnsemble καθώς και διαλέξεις σε ειδικά μουσικολογικά θέματα (Μουσική Παιδαγωγική, τεχνικές χαλάρωσης του σώματος κατά τη μουσική εκτέλεση, προοπτικές σταδιοδρομίας κλπ.).

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες καθηγητών, σπουδαστών και όπερας στην οποία οι σπουδαστές θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από το έργο “Οι γάμοι του Φίγκαρο” του W.A. Mozart.

Όσοι σπουδαστές επιθυμούν (από τα όργανα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα) μπορούν να λάβουν μέρος στο Concerto Competition και το 1ο βραβείο θα συμπράξει ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2015-2016.

Τη διεύθυνση διοργάνωσης έχει ο Χρίστος Γαλιλαίας και την καλλιτεχνική διεύθυνση η Νεβάρτ-Βερόν Γαλιλαία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τα δίδακτρα:

2310 398 277, κ. Αριάν Κότση

6945 392 301, κ. Νεβάρτ- Βερόν Γαλιλαία





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου