Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Στροφή στους εργαζόμενους μέσης ηλικίας κάνει η Google


Τους λεγόμενους «ασημένιους επιχειρηματίες» θέλει να αξιοποιήσει η Google και σε αυτό το πλαίσιο έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για να βοηθήσει τους ανθρώπους άνω των 50 ετών να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην πανεπιστημιούπολη της Google στο Λονδίνο κατά το οποίο θα διεξάγονται συνεδρίες μια φορά την εβδομάδα για πάνω από έξι εβδομάδες για να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες άνω των 50 ετών, να ξεκινήσουν μια επιχείρηση. Η πρώτη ομάδα για αυτήν την πρωτοβουλία, ξεκινά αυτή την εβδομάδα και θα αποτελείται από 10 ιδρυτές, σύμφωνα με το CNBC.


«Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στο να φέρει σε επαφή για πρώτη φορά νεοεισερχόμενους επιχειρηματίες στο χώρο, που τυχαίνει να είναι άνω των 50 ετών», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας κατά την έναρξη της Τεχνολογικής Εβδομάδας του Λονδίνου, τη Δευτέρα, ο Eileen Naughton, αντιπρόεδρος πωλήσεων της Google του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με το Γραφείο της Βρετανίας για την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ένας στους πέντε άνω των 50 ετών, είναι αυτοαπασχολούμενοι και ο αριθμός αυτών των «ασημένιων επιχειρηματιών», εκτιμάται να χτυπήσει τα 2 εκατομμύρια μέχρι το 2020, μια ομάδα που η Google, ελπίζει να αξιοποιήσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου