Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Από 22 Ιουνίου οι αιτήσεις για επιλογή επικουρικών γιατρών

Στην πρόσληψη 800 επικουρικών γιατρών για ένα, δύο ή τρία έτη (ανάλογα με την περιοχή τοποθέτησης) θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλύψει τις επιτακτικές ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό, έως ότου βγει «στον αέρα» η προκήρυξη των μονίμων.

Hδη στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας καταρτίζεται και τηρείται ηλεκτρονικός κατάλογος επικουρικών ιατρών ανά ειδικότητα (αναρτάται στην ιστοσελίδα http://www.moh.gov.gr)

Στον κατάλογο έχουν δυνατότητα εγγραφής, μετά από αίτησή τους, οι ιατροί οι οποίοι:

α) απέκτησαν τίτλο ειδικότητας κατά την τελευταία δεκαετία από την ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους,

β) είναι Ελληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή σύζυγοι Ελλήνων υπηκόων ή υπηκόων κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή υπήκοοι τρίτων χωρών με δελτίο παραμονής επί μακρόν διαμένοντος, ή κάτοχοι μπλε κάρτας της Ε.Ε. ή κάτοχοι δελτίου παραμονής δεύτερης γενιάς ή κάτοχοι δελτίου άδειας παραμονής ομογενούς,

γ) είναι κάτοχοι άδειας ή βεβαίωσης άσκησης ιατρικού επαγγέλματος στη χώρα μας,

δ) είναι κάτοχοι άδειας χρήσης τίτλου ιατρικής ειδικότητας στη χώρα μας,

ε) δεν κατέχουν καμία άλλη έμμισθη θέση στον στενό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα της χώρας, και

στ) δεν έχουν παραιτηθεί από θέση ιατρού του ΕΣΥ ή δεν έχουν αποποιηθεί διορισμό σε θέση ιατρού ΕΣΥ.

Υπενθυμίζεται πως η χρονική διάρκεια της σύμβασης των επικουρικών ιατρών που τοποθετούνται σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία και περιφερειακά ιατρεία, εκτός των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, μπορεί να είναι έως και δύο έτη. Στους νομούς Αττικής, εξαιρουμένων των Κυθήρων και Θεσσαλονίκης η διάρκεια της σύμβασης είναι ένα έτος.

Στις άγονες, νησιωτικές, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές, όπως αυτές καθορίζονται με αποφάσεις του υπουργού Υγείας, η διάρκεια της σύμβασης μπορεί να είναι έως και τρία έτη.

Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν (με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986) από τις 22 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου, την τοποθέτησή τους σε δύο Υγειονομικές Περιφέρειες της προτίμησής τους, ή σε μια Υγειονομική Περιφέρεια και την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ, ή κάποιο παράρτημα αυτού, ή στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ και κάποιο παράρτημα αυτού. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο υπουργείο Υγείας (Γενικό Πρωτόκολλο-Δ/νση Ανθρωπίνων Πόρων Νομικών Προσώπων, Τμήμα Ιατρών ΕΣΥ) ή να αποστέλλονται ταχυδρομικά.

Δικαιολογητικά
Για την εγγραφή τους στον κατάλογο των επικουρικών ιατρών, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά:

• Αίτηση.

• Φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου.

• Φωτοαντίγραφο πτυχίου Ελληνικού Πανεπιστημίου ή φωτοαντίγραφο πτυχίου Πανεπιστημίου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

• Φωτοαντίγραφο άδειας ή βεβαίωσης άσκησης ιατρικού ή οδοντιατρικού επαγγέλματος στη χώρα μας.

• Φωτοαντίγραφο άδειας χρήσης τίτλου ιατρικής ειδικότητας στη χώρα μας.

• Βεβαίωση εγγραφής σε ιατρικό σύλλογο από την οποία να προκύπτει η ασκούμενη ειδικότητα.

• Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986 με την οποία θα δηλώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος α) δεν έχει αποποιηθεί διορισμό σε θέση ιατρού ΕΣΥ, β) δεν έχει παραιτηθεί από θέση ιατρού ΕΣΥ, γ) δεν έχει παραιτηθεί ή αποποιηθεί την επιλογή του σε θέση επικουρικού γιατρού και δ) δεν κατέχει καμία άλλη έμμισθη θέση στον στενό ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

• Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986 στην οποία θα δηλώνεται η επιλογή τοποθέτησης.

• Πιστοποιητικό ή βεβαίωση εξειδίκευσης, εφόσον διαθέτει ο ενδιαφερόμενος, για αναγνωρισμένες εξειδικεύσεις (σε ΜΕΘ, ΜΕΝ, στη Λοιμωξιολογία, στην Κλινική Μικροβιολογία κ.λπ.)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου