Τρίτη 26 Μαΐου 2015

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν το επόμενο job interview!


Πρόκειται να περάσεις άμεσα από job interview; Δες εδώ τη λίστα με τα 5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις προτού πας στην επόμενη συνέντευξη εργασίας, ώστε αφενός να είσαι τέλεια προετοιμασμένος, κι αφετέρου να έχεις καλές πιθανότητες να δημιουργήσεις καλές εντυπώσεις στον υποψήφιο εργοδότη σου.

1. Μελέτησε την εταιρεία στην οποία πρόκειται να περάσεις από συνέντευξη εργασίας για μια θέση.
Για την ακρίβεια, μάθε με τι ακριβώς ασχολείται, ποιος είναι ο κλάδος δραστηριοποίησής της, ποιοι είναι οι ανταγωνιστές της, κτλ. καθώς πολλοί εργοδότες πλέον συνηθίζουν να κάνουν ερωτήσεις σχετικές με τα παραπάνω προκειμένου αφενός να αξιολογήσουν το ενδιαφέρον σου για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας, αν δηλαδή σου αρέσει αρκετά η συγκεκριμένη επαγγελματική θέση ώστε να έχεις μπει στη διαδικασία να μελετήσεις όλα όσα την αφορούν, κι αφετέρου γιατί μπορεί να σε υποβάλλουν σε ερωτήσεις, που για να τις απαντήσεις ικανοποιητικά, να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το ακαδημαϊκό σου υπόβαθρο σε συνδυασμό με τις συγκεκριμένες πληροφορίες ώστε να δώσεις μια εξειδικευμένη απάντηση που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις έναντι του ανταγωνισμού.


2. Βρες ποιες είναι η αρχές της εταιρείας, η εταιρική της ταυτότητα και κουλτούρα.
Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις πλήρως το αν η συγκεκριμένη επαγγελματική ευκαιρία ταιριάζει με τις δικές σου φιλοδοξίες καριέρας. Θα καταλάβεις επίσης αν δίνονται ευκαιρίες ανέλιξης, εκπαίδευσης και καλύτερων οικονομικών αποδοχών βάσει απόδοσης.


3. Τσέκαρε το δίκτυο των επαφών σου στα social media μήπως κάποιος εργάζεται ήδη εκεί και ίσως μπορεί να σου δώσει inside information tips ώστε να δημιουργήσεις μια καλή πρώτη εντύπωση στη συνέντευξη εργασίας σου.
Πάντα μερικές απλές πληροφορίες “εκ των έσω” μπορεί να σου φανούν χρήσιμες, ή ακόμη κι αν δεν σου φανούν χρήσιμες, θα σε βοηθήσουν στο να έχεις λιγότερο άγχος κατά την όλη διαδικασία της συνέντευξης εργασίας.


4. Προετοίμασε λίγες ερωτήσεις για τον υποψήφιο εργοδότη σου.
Συχνά, σε συνεντεύξεις εργασίας, οι υποψήφιοι εργοδότες δίνουν την δυνατότητα στον υποψήφιο να εκφράσει τυχόν απορίες του σχετικά με τη θέση εργασίας, τις απαιτήσεις της, και τις παροχές της. Γι’αυτό καλό είναι να έχεις προαποφασίσει τι σε ενδιαφέρει πολύ να ρωτήσεις ώστε να να μην σε πιάσουν εξαπίνης και μη τυχόν παραλείψεις να ρωτήσεις κάτι σημαντικό για σένα. Σε μια συνέντευξη εργασίας, άλλωστε, να θυμάσαι ότι δεν αξιολογείσαι μόνο εσύ. Ταυτόχρονα αξιολογούνται κι εκείνοι από εσένα.


5. Βρες τι ρούχα θα φορέσεις και τσέκαρε σε έναν καθρέφτη το πως είναι το body language σου όταν μιλάς. 
Δεν χρειάζεται να ψάχνεις τελευταία στιγμή τι θα φορέσεις. Βρες τα business like/ formal ρούχα σου από την προηγούμενη μέρα για να είσαι έτοιμος. Προσπάθησε επίσης να προσαρμόσεις τη “γλώσσα του σώματός” σου ώστε να απορρέει αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια. Να είσαι δηλαδή ευθυτενής, χαμογελαστός και να μην κομπιάζεις όταν μιλάς ή να μη μιλάς υπερβολικά γρήγορα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου