Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Τα επαγγέλματα που φέρνουν στο προσκήνιο οι νέες τεχνολογίες


Ο ερχομός των νέων τεχνολογιών και η ανάπτυξη του διαδικτύου επηρέασε κάθε κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων. Ανάμεσα σε όλα, ιδιαίτερη ήταν η επίδραση τους και στο κομμάτι της εργασίας, με νέες εργασιακές ευκαιρίες να κάνουν την εμφάνισή τους.

Όπως εξηγεί η αντιπρόεδρος και διευθύντρια του τμήμα μάρκετινγκ της Adobe, Ann Lewness, οι επαγγελματίες του marketing θεωρούν πως τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες αλλαγές σε σχέση με τα τελευταία πενήντα, ενώ το 80% θεωρεί πως και η δική του εργασία θα υποστεί αλλαγές τα επόμενα χρόνια.

Ποιες, λοιπόν, είναι οι αυτές οι νέες εργασίες που έρχονται στο προσκήνιο; Ας δούμε μερικές από αυτές..


Online reputation manager
Η φήμη μια εταιρείας στην εποχή των social media είναι πολύ εύκολο να καταστραφεί. Η ικανότητα να αποκαλύπτετε έγκαιρα τις καταγγελίες και να τις αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά και με επαγγελματικό τρόπο είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την αποκατάσταση της φήμης της εταιρείας σας.


Ethical hacker
Τα κενά ασφαλείας στα δίκτυα μιας εταιρείας μπορούν να οδηγήσουν σε μοιραία αποτελέσματα. Το να χρησιμοποιήσεις τις επιθέσεις που μπορούν να σε βλάψουν για να ελέγξεις εκ των προτέρων την αξιοπιστία της διαδικτυακής άμυνάς σου μπορεί να αποδειχθεί μια πολύ έξυπνη επιλογή.


Mobile applications tester
Οι εφαρμογές των κινητών έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο έλεγχος της σωστής λειτουργίας τους, πριν αυτές κυκλοφορήσουν στην διαδικτυακή αγορά, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και προσφέρει μια πολύ επικερδής δυνατότητα απασχόλησης.


Director of social marketing
Σε αυτό το πραγματικά νέο είδος marketing, των ψηφιακών μέσων και της κοινωνικής δικτύωσης, κοινές δημιουργικές ιδέες εξειδικεύονται για τους κατάλληλους ανθρώπους, στην κατάλληλη στιγμή και στη σωστή συσκευή.


Social customer care strategist
Με πάνω από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες στο Facebook και 500 εκατομμύρια tweets οι πελάτες απαιτούν από τις εταιρείες τις σωστές και εξειδικευμένες στρατηγικές διαδικτυακής βοήθειας.


Cloud community advocate
Αν και εικονικές, οι επιχειρήσεις στο cloud απαιτούν αληθινούς ανθρώπους και αληθινές ώρες εργασίας. Και, σίγουρα, απαιτούν ανθρώπους που μπορούν να υποστηρίξουν τους επαγγελματίες αυτού του ταχύτατα αναπτυσσόμενου είδους επιχειρηματικότητας.


3D scanning and printing
Η ανάπτυξη της τεχνολογίας των τρισδιάστατων εκτυπώσεων τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία και επεκτείνεται σε όλο και περισσότερους τομείς της επιχειρηματικότητας.



Mε πληροφόρηση από το fortunegreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου