Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Οι πιο καλοπληρωμένοι κλάδοι εργασίας


Ποιες είναι εκείνες οι δουλείες που πληρώνουν αδρά τους εργαζομένους τους;

Ποιο είναι το επάγγελμα αυτό που όχι μόνο εξασφαλίζει επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και υψηλές αποδοχές; Αυτό είναι το ερώτημα  όσων ξεκινούν τώρα την καριέρα τους, αλλά και όσων σκέφτονται να μεταπηδήσουν σε άλλο κλάδο.

Η PayScale, η εταιρεία παροχής πληροφοριών σχετικά με τους μισθούς, τα επιδόματα και τις αποζημιώσεις, δημοσίευσε μια λίστα με τους πιο καλοπληρωμένους κλάδους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι απόφοιτοι που απορροφούνται από εταιρείες πληροφορικής ή μαθηματικών, είναι πιο πιθανόν να δουν την επένδυσή που έκαναν στο πτυχίο τους, να τους αποφέρει $584.339 μέσα σε διάστημα 20 ετών.

Όσοι εργάζονται στον τομέα της αρχιτεκτονικής ή της μηχανικής αναμένονται να ανταμειφθούν επίσης αδρά.

Σύμφωνα με την PayScale, το πτυχίο θα αποφέρει ως απόδοση στην επένδυσή τους 561.475 δολάρια, κατά μέσο όρο, στο ίδιο διάστημα.

Η PayScale σύγκρινε τους μέσους μισθούς των εργαζομένων στις Η.Π.Α. που συμμετείχαν στην έρευνα και οι οποίοι είχαν αποφοιτήσει μεταξύ 1995 και 2014.

Για κάθε τομέα, έλεγξε τη διαφορά εντός 20ετίας μεταξύ εκείνων που ήταν κάτοχοι πτυχίου και εκείνων που είχαν απολυτήριο λυκείου. Από τη διαφορά αυτή, αφαιρέθηκε το κόστος σπουδών για να καταλήξουν στην απόδοση επένδυσης.

Από την ανάλυση εξαιρέθηκαν επαγγέλματα που απαιτούν εξειδικευμένα πτυχία, όπως η νομική και η ιατρική, πράγμα που εξηγεί εν μέρει γιατί αυτοί οι κλάδοι έχουν συχνά υψηλές απολαβές.

Μετά τον κλάδο της πληροφορικής -  μαθηματικών και  της αρχιτεκτονικής - μηχανικής, οι καριέρες που σχετίζονται με τη διοίκηση επιχειρήσεων και τα οικονομικά έχουν την τρίτη μεγαλύτερη απόδοση επένδυσης. Αυτοί θα κερδίσουν 331.345 δολάρια μέσα σε 20 χρόνια, ενώ ακολουθούν τα άτομα που εργάζονται στις πωλήσεις , στο μάρκετινγκ, στις δημόσιες σχέσεις και οι οποίοι αναμένεται να έχουν μια καθαρή απόδοση της επένδυσης ύψους 318.212 δολαρίων.

ΤΕΤΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου