Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Δέκα εταιρείες που δίνουν ακόμα μεγάλους μισθούς

Αυτοί οι δέκα εργοδότες, τους οποίους αντλήσαμε από τη λίστα Fortune «100 Καλύτερες Εταιρείες για να Εργάζεσαι», πληρώνουν τα περισσότερα λεφτά στους εργαζομένους τους.

Οι διευθυντές στην Atlantic Health System βγάζουν 143.000 δολάρια το χρόνο, ενώ οι μηχανικοί στην Autodesk φέρνουν στο σπίτι τους 129.800 δολάρια. Και οι παροχές δεν περιορίζονται στις ετήσιες απολαβές. Η δικηγορική εταιρεία Perkins Coie παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη ενώ η Cisco καλύπτει τη μισθολογική διαφορά αν ένας εργαζόμενος πάει για να κάνει τη στρατιωτική του θητεία.

Ας δούμε την πρώτη δεκάδα στις ΗΠΑ.


PERKINS COIE

Ετήσιες απολαβές: 181.144 δολάρια
Θέση: Συνεργάτης

Η δικηγορική εταιρεία Perkins Coie βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με τους συνεργάτες της να λαμβάνουν κατά μέσο όρο 181.144 δολάρια ετησίως. Η εταιρεία με έδρα το Σηάτλ εκπονεί έρευνα αγοράς κάθε χρόνο για να εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα των μισθών που προσφέρει. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που εργάζονται τουλάχιστον 25 ώρες την εβδομάδα λαμβάνουν πλήρη ιατρική και οδοντιατρική κάλυψη, καθώς και δωρεάν μεταφορά με ταξί στο σπίτι αν αρρωστήσουν στη δουλειά. Τέλος, οι εργαζόμενοι μπορούν να λάβουν έως και 5.250 δολάρια το χρόνο για κάλυψη πανεπιστημιακών διδάκτρων.




 

DEVON ENERGY

Ετήσιες απολαβές: 165.989
Θέση: Επαγγελματίας Παραγωγής

Στη Devon Energy, τα οφέλη δεν περιορίζονται σε έναν καλό μισθό. Η Devon καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των εργατικών εισφορών. Επίσης, καλύπτεται το κόστος μεταφοράς και μετακόμισης των εργαζομένων της, ενώ όσοι κάνουν πρακτική το καλοκαίρι λαμβάνουν δωρεάν στέγαση. Τέλος, σε όλους τους εργαζομένους προσφέρεται μια πληθώρα εκπτώσεων, σε τοπικά εστιατόρια, αθλητικούς χώρους και χώρους ψυχαγωγίας.






ATLANTIC HEALTH

Ετήσιες απολαβές: 143.880
Θέση: Διευθυντής

Σ’ αυτή την εταιρεία διαχείρισης νοσοκομείων, ένας μάνατζερ λαμβάνει 143.880 δολάρια. Όσοι φτάνουν σε ηλικία συνταξιοδότησης, έχουν δικαίωμα να γίνουν μέλη στο 1.000-Hour Club, όπου μπορούν να εργάζονται για χίλιες ώρες ετησίως χωρίς να επηρεάζεται η λήψη της σύνταξής τους. Επιπλέον, προσφέρεται δωρεάν φροντίδα για το παιδί, επιδοτούμενη σίτιση, και εκπτώσεις σε γυμναστήρια. Οι εργαζόμενοι, τέλος, μπορούν ελεύθερα να φέρνουν τα κατοικίδιά τους στη δουλειά.






CISCO

Ετήσιες απολαβές: 138.350 δολάρια
Θέση: Τεχνικός Σύμβουλος

Η γνωστή εταιρεία τεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια εξασφαλίζει στους εργαζομένους της υψηλές απολαβές. Οι ίδιοι έχουν δικαίωμα αγοράς μετοχών της εταιρείας με έκπτωση 15%. Αν ένας υπάλληλος κληθεί στο στρατό για να υπηρετήσει τη θητεία του, η Cisco καλύπτει τη μισθολογική διαφορά και εξασφαλίζει τη συνέχιση των διαφόρων παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που ισχύουν επίσης για τους συντρόφους και τους συζύγους. Και όσοι έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες μπορούν να φορτίσουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα σε σταθμούς φόρτισης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.






FACTSET RESEARCH SYSTEMS

Ετήσιες απολαβές: 106.906 δολάρια
Θέση: Μηχανικός Λογισμικού

Η εταιρεία συλλογής και ανάλυσης δεδομένων παρέχει πληροφόρηση και εξειδικευμένο λογισμικό σε επενδυτικές τράπεζες, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη γενναιόδωρη αποζημίωση των εργαζομένων της. Οι μηχανικοί κερδίζουν 106.906 δολάρια ετησίως. Επιπλέον, η FactSet δίνει μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση. Οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να γίνουν πιστοποιημένοι ορκωτοί χρηματοοικονομικοί αναλυτές. Διοργανώνονται ομάδες μελέτης και εκπαιδευτικές συνεδρίες εντός της εταιρείας, ενώ παρέχονται και υλικά κίνητρα για την περαιτέρω εκπαίδευση των υπαλλήλων. Τέλος, προσφέρονται δωρεάν γεύματα τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, πλύσιμο αυτοκινήτου, και …μασάζ για ευεξία και καλύτερη ζωή!






NETAPP

Ετήσιες απολαβές: 129.926 δολάρια
Θέση: Μηχανικός

Η εταιρεία αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων, με έδρα τη Σίλικον Βάλεϊ, προσφέρει πολλά μπόνους στους εργαζομένους της. Υπάρχουν, π.χ., μπόνους για νέες πατέντες – όποιος πατεντάρει μια νέα ιδέα λαμβάνει από 4.000 έως 12.000 δολάρια. Επίσης, παρέχονται χρηματικά μπόνους για σημαντικά επιτεύγματα, καθώς και για την παροχή συστάσεων που οδηγούν στην εύρεση νέων εργαζομένων. Και όσοι αποδίδουν τα μέγιστα δικαιούνται μερικές ημέρες ξεκούρασης με όλα τα έξοδα πληρωμένα σε διάφορα θέρετρα ανά την υφήλιο.





AUTODESK

Ετήσιες απολαβές: 129.815
Θέση: Επικεφαλής Μηχανικός

Ο συγκεκριμένος κατασκευαστής σχεδιαστικού λογισμικού δίνει έμφαση στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων της, παράλληλα με τις υψηλές αμοιβές που δίνει. Οι εργαζόμενοι έχουν ελαστικό ωράριο και μπορούν να εργάζονται εξ’ αποστάσεως, εκτός από λιγοστές θέσεις που απαιτούν παρουσία των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Κάθε τέσσερα χρόνια, οι εργαζόμενοι δικαιούνται έξι εβδομάδες αδείας με αποδοχές, ενώ σε ετήσια βάση δίδονται 300 δολάρια σε κάθε εργαζόμενο για συνδρομή σε γυμναστήριο, αγορά εξοπλισμού για σωματική άσκηση στο σπίτι, ή μασά





SCRIPPS HEALTH

Ετήσιες απολαβές: 124.762
Θέση: Διευθυντής

Η εταιρεία παροχής ιατρικών και νοσοκομειακών υπηρεσιών Scripps, με έδρα το Σαν Ντιέγκο, εκπονεί τακτικά αξιολογήσεις για να εξασφαλίζει την καταβολή δίκαιων και ανταγωνιστικών αμοιβών στους εργαζομένους της. Πέρυσι, πλήρωσε συνολικά 5 εκατομμύρια δολάρια σε μπόνους σε πάνω από 11.000 εργαζομένους. Επιπλέον, παρέχονται ελαστικά προγράμματα συνταξιοδότησης, ενώ στις εγκαταστάσεις βρίσκει κάποιος καρέκλες για δωρεάν μασάζ, δωρεάν παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, και ιατρεία για τους εργαζόμενους.




BAKER DONELSON

Ετήσιες απολαβές: 124.008
Θέση: Συνεργάτης

Η συγκεκριμένη δικηγορική εταιρεία συνοδεύει τους γενναιόδωρους μισθούς της με μια μεγάλη γκάμα ευεργετημάτων για τους εργαζομένους της, οι οποίοι π.χ. μπορούν να επιλέξουν να εργάζονται τις 40 ώρες τους την εβδομάδα σε τέσσερις ημέρες, αντί για πέντε – ύστερα από έγκριση του ανωτέρου τους. Στο γραφείο, η Baker Donelson προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών, όπως παράδοση και παραλαβή ρούχων απ’ το καθαριστήριο, μασάζ, και μια δανειστική βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία και DVD.





GENENTECH

Ετήσιες απολαβές: 123.000
Θέση: Ειδικός Κλινικών Μελετών

Πέρυσι, 98% των εργαζομένων σ’ αυτή την εταιρεία τεχνολογίας – με έδρα το Σαν Φραντσίσκο – έλαβαν μπόνους. Από φέτος, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες δικαιούνται έξι εβδομάδες γονεϊκής άδειας μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Επίσης, η Genentech ενθαρρύνει τη φιλική προς το περιβάλλον μεταφορά των εργαζομένων της στη δουλειά. Οι εργαζόμενοι μπορούν να κερδίσουν έως και 12 δολάρια ημερησίως αν επιλέξουν να πάνε στη δουλειά με τα πόδια ή με το ποδήλατο, ή έως και 16 δολάρια αν μοιραστούν το αυτοκίνητο με άλλους εργαζομένους. Η εταιρεία, εξάλλου, διαθέτει και λεωφορείο που καλύπτει το σύνολο της πόλης του Σαν Φραντσίσκο, μεταφέροντας τους εργαζόμενους στη δουλειά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου