Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Το μοναδικό μαγαζί που κατασκευάζει υδρόγειες σφαίρες στην ΕλλάδαΠερπατώντας την οδό Σαρρή στο κέντρο της Αθήνας θα βρεθείτε μπροστά σε ένα εντυπωσιακό μαγαζί που η βιτρίνα του είναι γεμάτη υδρόγειες σφαίρες. Μικρές, μεγάλες, καινούριες και παλιές, κίτρινες και μπλε. Στο τζάμι γράφει: βιοτεχνία υδρόγειων σφαιρών και ειδών γραφείου.

Από την γραμματοσειρά καταλαβαίνει κανείς ότι το μαγαζί πρέπει να βρίσκεται εκεί πολλά χρόνια αλλά σίγουρα δεν μπορεί κανείς να καταλάβει την μεγάλη ιστορία του. Η οικογένεια Κοϊμτζή με αρχηγό τον παππού Μιχάλη ξεκίνησε το 1951 να κατασκευάζει υδρόγειες σφαίρες στην Ελλάδα. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να καλύψει ένα κενό της τότε αγοράς και να έχει ουσιαστικά το εγχώριο μονοπώλιο της παραγωγής σφαιρών.

Σήμερα ο συνονόματος εγγονός του έχει αναλάβει την εταιρία με περισσότερους από 1500 πελάτες σε όλη την Ελλάδα. Μπαίνοντας στο εργαστήριο βλέπεις παντού χάρτες μεγεθυντικούς φακούς και μοιρογνωμόνια. Ο Μιχάλης εξηγεί πως εκτός από τις σφαίρες κάνουν και παραγωγή σε χάρτες και σε είδη γραφείου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου