Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Οι 10 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στη συνέντευξη για να επιλέξουν εσάς


Όλοι εσείς που αναζητάτε εργασία επικεντρωνόσαστε τόσο πολύ στο να απαντήσετε σωστά στις ερωτήσεις της συνέντευξης που ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό: Είστε εκεί για να υποβάλετε και εσείς ερωτήσεις!

Το να κάνετε και εσείς ερωτήσεις, σύμφωνα με το Forbes, είναι σημαντικό για δύο λόγους:

Πρώτον, δείχνετε τα προσόντα σας, καθιστώντας σας πιο ανταγωνιστικούς απέναντι στους άλλους υποψήφιους.

Δεύτερον,είναι ένας τρόπος για να μάθετε αν είναι αυτή η θέση εργασίας που θέλετε πραγματικά.

Σας συστήνω να προετοιμάσετε πέντε τουλάχιστον από τις δέκα ερωτήσεις ώστε την ώρα της συνέντευξης να είστε ετοιμόλογοι.


Αύτες είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε:

1)Ποιες δεξιότητες και εμπειρίες θα κάνουν ένα ιδανικό υποψήφιο; Αυτό είναι μια μεγάλη ερώτηση με την οποία θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε τι ακριβώς ψάχνει ο εργοδότης.

2)Ποια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το προσωπικό σας και είμαι σε θέση εγώ να σας βοηθήσω να το λύσετε; Αυτή η ερώτηση όχι μόνο δείχνει ότι έχετε ήδη σκεφτεί πώς μπορείτε να βοηθήσετε την ομάδα του προσωπικού,αλλά δείχνετε ότι ήδη οραματίζεστε ότι εργάζεστε στη θέση.

3)Τι απολαμβάνετε περισσότερο σε αυτή τη δουλειά; Αυτή η ερώτηση επιτρέπει στον συνεντευξιαστή να επικοινωνήσει μαζί σας σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο. Η απάντηση του θα σας δώσει επίσης μοναδική εικόνα για το πώς οι άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι με την εργασία τους εκεί . Αν ο συνεντευξιαστής είναι πικραμένος, τότε αυτό είναι μια μεγάλη κόκκινη σημαία.

4)Τι συνιστά την επιτυχία σε αυτή τη θέση; Με αυτήν την ερώτηση δείχνετε οτι σας ενδιαφέρει να επιτύχετε.

5)Έχετε τυχόν ενδοιασμούς για τα προσόντα μου; Αυτό το ερώτημα είναι αρκετά τολμηρό αλλά θα δείξει ότι είστε σίγουροι για τις δεξιότητες και τις ικανότητές σας .

6)Προσφέρετε εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση ; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα, που δείχνει ότι ενδιαφέρεστε να διευρύνετε τις γνώσεις σας.

7)Μπορείτε να με πληροφορήσετε σχετικά με την ομάδα με την οποία θα δουλεύω;Παρατηρήσατε πως διατυπώνεται η ερώτηση; Υποθέτει ότι θα πάρετε τη δουλειά .Αυτή η ερώτηση σας πληροφορεί επίσης για τους ανθρώπους που θα συνεργάζεστε σε καθημερινή βάση.

8)Τι μπορείτε να μου πείτε σχετικά με τα νέα προϊόντα ή τα σχέδια για την ανάπτυξη της εταιρίας; Αυτή η ερώτηση θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες σας . Η ερώτηση δείχνει ότι ενδιαφέρεστε για το μέλλον του οργανισμού και με την απάντηση θα ξέρετε πού οδεύει ο εργοδότης.

9)Ποιος κατείχε τη θέση αυτή πριν ; Αυτή μπορεί να φαίνεται απλή ερώτηση αλλά θα μάθετε αν το πρόσωπο αυτό προήχθη ή απολυθηκε ή αν αυτός / αυτή εγκατελείψε ή συνταξιοδοτήθηκε . Άρα θα ξέρετε κατά πόσον: υπάρχει μια ευκαιρία για πρόοδο , οι εργαζόμενοι είναι δυσαρεστημένοι , ο τόπος βρίσκεται σε αναταραχή ή ο εργοδότης έχει εργαζόμενους γύρω από την ηλικία σας .

10)Ποιο είναι το επόμενο βήμα στη διαδικασία; Αυτή είναι βασική ερώτηση που πρέπει να ρωτήσετε και πρέπει να γίνει τελευταία. Αυτό δείχνει ότι σας ενδιαφέρει η διαδικασία και καλεί τον συνεντεύκτη να σας πει πόσοι άνθρωποι είναι υποψήφιοι για την θέση.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου