Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Πάτρα: Νέοι που επιχειρούν στην καινοτομία μέσω startups

Το Open Coffee Patras διοργάνωσε την 16η συνάντησή του στον πολυχώρο Επίκεντρο (Νόρμαν 16 & Αγ. Διονυσίου), την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου. Δεκάδες νέοι γνωρίστηκαν, ήπιαν τον καφέ τους και αντάλλαξαν ιδέες. Το thebest.gr ήταν εκεί και μίλησε με τους ανήσυχους νέους που αναζητούν το εργασιακό τους μέλλον στο παγκόσμιο χωριό.

Στόχος της συνάντησης ήταν να γνωρίσουμε νέες, πετυχημένες, ελληνικές startups στον χώρο της πληροφορικής και κυρίως να γνωριστούν μεταξύ τους οι εμπλεκόμενοι και να μοιραστούν ιδέες και εμπειρίες, με απώτερο σκοπό να δημιουργηθεί μια πραγματικά ενεργή κοινότητα καινοτομίας στην πόλη της Πάτρας.



Ποιοι μίλησαν

Ιγνάτιος Φωτίου, Co-founder / Executive Director @ TOBEA (http://tobea.gr/ ) – Look on the creative side of life

ΗΤΟΒΕΑ (Think Out of the Box Engineering Applications) ιδρύθηκε το 2012 με δραστηριότητα στο σχεδιασμό και την κατασκευή ειδικών κατασκευών που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής ΑμεΑ. Πρόκειται για μια spin – off του Πανεπιστημίου Πατρών και μια δυναμική start-up που στοχεύει σε καινοτόμα προϊόντα. Βασικό προϊόν της εταιρίας είναι το SEATRAC.

Το SEATRAC είναι μια μη μόνιμή διάταξη που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με κινητική αναπηρία στα κάτω άκρα να μπαίνουν στην θάλασσα αυτόνομα. Είναι μια παγκόσμια πατέντα που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει αποδοχή από την αγορά και δίνει την δυνατότητα σε ΑμεΑ να απολαμβάνουν την θάλασσα με αξιοπρέπεια.

Δημήτρης Παπαηλιού, mi-Cluster Manager @ Corallia (http://www.corallia.org/) – Corallia – Inspiring Innovation. Driving Excellence ΟΚ.

Το Corallia είναι ο πρώτος οργανισμός που συστάθηκε στην Ελλάδα για την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών καινοτομίας με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων παραγωγικών και καινοτομικών οικοσυστημάτων στα οποία δραστηριοποιούνται συντονισμένα παράγοντες από συγκεκριμένους κλάδους και περιφέρειες της χώρας, όπου προϋπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εξαγωγικός προσανατολισμός.

Συνυφασμένο με την ιστορία της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, από την ίδρυσή του, το 2005, μέχρι σήμερα, είναι ο πρώτος οργανισμός που αναπτύσσει και διαχειρίζεται clusters υψηλής τεχνολογίας με διεθνές αποτύπωμα και υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων επιχειρηματικής ανάπτυξης και αναβάθμισης των αλυσίδων αξίας της Ελλάδας.

Αλέξανδρος Τσιλφίδης, CEO @ Accusonus (http://www.accusonus.com/) – Drumatom: το πρώτο παγκοσμίως λογισμικό για αφαίρεση διαρροής μικροφώνων σε ηχογραφήσεις τυμπάνων.

Η ομιλία θα παρουσίασε συνοπτικά την πορεία της Accusonus εστιάζοντας στο λογισμικό Drumatom, ενώ θα συζητήσει τις προκλήσεις της μετατροπής μιας καινοτόμου τεχνολογίας σε προϊόν διεθνούς απήχησης.

H συμμετοχή ήταν δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο.







Γιάννης Πομώνης



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου