Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Οι φοιτητές του Κεμπέκ που διαπρέπουν και παίρνουν υποτροφίες


Για εικοστή έκτη συνεχή χρονιά το Ελληνικό ίδρυμα Υποτροφιών επιβράβευσε νέους επιστήμονες της Ελληνοκαναδικής παροικίας που αρίστευσαν στις σπουδές τους την περσινή ακαδημαïκή χρονιά, σε μια λαμπρή τελετή που εκτυλίχθηκε στην αίθουσα διεξιώσεων του Πανεπιστημίου McGill.

Τη βραδιά παρουσίασαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος δρ. Γιάννης Χατζηνικολάου και η δρ. Εύα Κεχαγιά, καθηγήτρια Φυσιοθεραπείας του Πανεπιστημίου McGill, ενώ η Αρτεμις Λαγοπούλου διάνθισε με τραγούδια τη βραδιά συνοδεία του πιανίστα Πέτρου Πλαρινού.

Φέτος δόθηκαν 11 υποτροφίες:

- Την εντεταλμένη υποτροφία του Συλλόγου Κρητών Μόντρεαλ έλαβε ο Ιάκωβος Κίνης, τριτοετής φοιτητής του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Concordia.

- Την εντεταλμένη υποτροφία του Ιδρύματος Βασιλείου Τσιόλη έλαβε η Βιολέττα Νικολαϊδου, δευτεροετής φοιτήτρια διδακτορικού στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου McGill.

- Την εντεταλμένη υποτροφία της Ελληνικής Κοινότητος Μείζονος Μοντρεάλ έλαβε ο Γεώργιος Σωκράτης Βύρων, τριτοετής φοιτητής Κλασσικών Ελληνικών και Λατινικών Σπουδών Ιστορίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Concordia.

- Την εντεταλμένη υποτροφία της οικογένειας Κωσταντίνας Ν. Φραγκούλη έλαβε η Στεφανία Στράνζα, δευτεροετής φοιτήτρια διδακτορικού στο τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Concordia, που γεννήθηκε στην Ελλάδα και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

- Την εντεταλμένη υποτροφία του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μητροπολιτικού Μοντρεάλ έλαβε η Γεωργία Λημνιάτη, δευτεροετής μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος βιοχημείας του Πανεπιστημίου McGill.

- Την εντεταλμένη υποτροφία του Ελληνικού Εθνικού Συλλόγου Φοιτητών έλαβε η Δήμητρα Αθανασίου, δευτεροετής φοιτήτρια διδακτορικού στο τμήμα Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου McGill, που γεννήθηκε στη Ελλάδα και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

- Την εντεταλμένη υποτροφία του βουλευτή Γεράσιμου Σκλαβούνου έλαβε ο Κωνσταντίνος Νασιώτης, δευτεροετής φοιτητής διδακτορικού του τμήματος Νευροεπιστημών του Πανεπιστημίου McGill.

- Την εντεταλμένη υποτροφία της οικογένειας Σαμ και Μαίρης Χαραλαμπάκη έλαβε ο Ευστράτιος Δημήτριος Ρούνης, δευτεροετής μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Concordia.

- Την εντεταλμένη υποτροφία του βουλευτή Guy Ouellette έλαβε ο Δημήτριος Σταμούλης, δευτεροετής μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου McGill.

- Την ονομαστική υποτροφία της οικογένειας Λάζαρου Καλλιπολίτη έλαβε ο Φίλ Βουρτζούμης, δευτεροετής φοιτητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου McGill.

- Την ονομαστική υποτροφία του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου του Κεμπέκ έλαβε η Παναγιώτα Τολιόπουλος, τριτοετής φοιτήτρια ιατρικής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου