Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας Ο.Α.Ε.Δ.: Ανοίγουν 52.000 θέσεις σε 44 φορείς


Ο θεσμός της κοινωφελούς εργασίας θα εφαρμοστεί σε 247 δήμους και 44 άλλους φορείς, συμπεριλαμβανομένων και νομικών προσώπων των δήμων, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Τι προβλέπει η απόφαση; 

Η απόφαση προβλέπει και τις υπηρεσίες που θα δεχτούν τα 52.000 άτομα στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Στόχος του προγράμματος

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργό Καταπολέμησης της Ανεργίας, Ράνιας Αντωνοπούλου στόχος είναι να επεκταθεί αρχικά ο χρόνος απασχόλησης στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας από τους πέντε μήνες που είναι σήμερα στους εννέα έως έντεκα μήνες ενώ η αμοιβή από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα θα αυξηθεί ακολουθώντας την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως αυτός θα διαμορφωθεί μετά τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Διευκρίνισε, επίσης ότι οι αμοιβές επιδοτούμενης εργασίας δεν θα είναι τέτοιες που να λειτουργούν ανταγωνιστικά προς την αγορά εργασίας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι μπορεί να εξευρεθούν πόροι από την αναδιανομή των 3 δισ. ευρώ που προορίζονται για την κοινωφελή εργασία και από τα οποία το 60% αφορά τις αμοιβές και το 40% αναλώσιμα.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου τα εμπροσθοβαρή προγράμματα θα συνεχιστούν ως έχουν και αν υπάρξουν αλλαγές αυτές θα ανακοινωθούν μετά από 4 με 5 μήνες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου