Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

ΟΑΕΔ: Το νέο πρόγραμμα που θα απασχολήσει 3600 ανέργους με 525 ευρώ


Το Υπουργείο εργασίας σύμφωνα με τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις που έχουν υπογραφτεί σχεδιάζει ένα νέο πρόγραμμα το οποίο θα απασχολήσει 3600 ανέργους με αμοιβή 525 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών που ανήκουν στη λεγόμενη κατηγορία των NEETS (εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης) και αφορά πιστοποίησης δεξιοτήτων σε ειδικότητες του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.

Μέσω του προγράμματος αυτού θα παρασχεθούν εξειδικευμένες και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και κατάρτιση και πιστοποίηση στους νέους ανέργους, με στόχο την ενίσχυση των προσόντων τους, ώστε να αποτελέσουν σημαντικό απόθεμα ανθρώπινου δυναμικού με ειδικές γνώσεις και τεχνικές σε θέματα εξαγωγών προς όφελος των επιχειρήσεων.

Με τον τρόπο αυτόν, δηλαδή θα δοθεί η δυνατότητα στους νέους αυτούς να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Στο περιεχόμενο του προγράμματος περιλαμβάνεται θεωρητική κατάρτιση 150 ωρών (το εκπαιδευτικό επίδομα ανά ωφελούμενο ανά ώρα υπολογίζεται στα 5 ευρώ συν 6,45% εργοδοτικές εισφορές για την ασφαλιστική κάλυψη του ανέργου κατά τη διάρκεια της κατάρτισης).

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι προβλέπεται πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων των ωφελούμενων τα οποία θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος (έως 150 ευρώ ανά ωφελούμενο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου