Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

10 μέρη για να δημιουργήσετε εύκολα την επιχείρησή σας


Λίστα με τις χώρες εκείνες που είναι πιο εύκολο να ιδρύσει κανείς την δική του επιχείρηση δημιούργησε η TMF Group, μια διεθνής εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών, με βάση πόσο περίπλοκη είναι η διαδικασία.

Η έρευνα λαμβάνει υπόψη τα τοπικά νομικά συστήματα, τα οικονομικά και πολιτικά γεγονότα, καθώς και τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο.

Ως γενική τάση, στις χώρες με ένα κοινό πλαίσιο του νόμου (όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές πρώην βρετανικές αποικίες) οι διαδικασίες για την ίδρυση μιας επιχείρησης είναι λιγότερο περίπλοκες σε σχέση με τις χώρες που λειτουργούν σε ένα πλαίσιο του αστικού δικαίου, όπως αυτές στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Τζέρσεϊ

Με 0% ΦΠΑ και δυνητικά 0% εταιρικό φόρο θεωρείται ένας ελκυστικό μέρος για να ξεκινήσει κανείς της επιχείρησή του. Τα τέσσερα πέμπτα της τοπικής οικονομίας προέρχεται από offshore.


Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ, αν και απολαμβάνει το γεγονός πως αποτελεί μέρος της Κίνας, διαθέτει τις δικές του φορολογικές και πολιτικές ρυθμίσεις. Για παράδειγμα, κατατάσσεται ως η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να βγάλει κανείς οικοδομική άδεια.

Ιρλανδία

Η Ιρλανδία είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη για τους ξένους επενδυτές στην Ευρώπη, χάρη στους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές της.

Τεχνολογικές εταιρείες όπως η Google, το Facebook, και η Paypal έχουν την ευρωπαϊκή τους έδρα στο Δουβλίνο, όπου απολαμβάνουν ένα συνολικό φορολογικό συντελεστή επί των κερδών κατά 25%.


Μποναίρ

Το Μποναίρ θεωρείται ένα ακόμα μέρος όπου προσφέρει καλές ευκαιρίες για τους νέους επιχειρηματίες.
Το 2001, το αναθεωρημένο φορολογικό καθεστώς του, το καθιστούσε ως φορολογικό παράδεισο. Αλλά πολλές εταιρείες εξακολουθούν να απολαμβάνουν τους υπεράκτιους φορολογικούς συντελεστές ως μέρος των προνομιούχων συμφωνιών.


Πουέρτο Ρίκο

Το Πουέρτο Ρίκο αποτελεί μέρος των ΗΠΑ, αλλά διαθέτει τη φορολογική δομή μιας ξένης χώρας.

Για παράδειγμα: ρυθμίζεται από το δίκαιο των ΗΠΑ (με όλα τα προνόμια των νομικών και προστασία ακινήτων), αλλά επιλεγμένες δραστηριότητες λαμβάνουν έχουν φορολογικό συντελεστή 0% έως 1%.

Αυστραλία

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Αυστραλία διαθέτει περίπου το ήμισυ των δασμών στις εισαγωγές της και έχει περιορίσει τον εταιρικό φόρο διαθέτοντας ένα από τα χαμηλότερα ποσοστό στον ΟΟΣΑ.

Γκέρνσεϊ

Το μικρό αυτό νησί στο Βρετανικό κανάλι έχει εγκαθιδρυθεί ως το πιο ασφαλές λιμάνι για τις διεθνείς εταιρείες χωρίς να επιβάλει φόρους περιουσίας, πωλήσεων και κέρδη κεφαλαίου.


Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο, απολαμβάνει το προνόμιο να είναι μέλος της ΕΕ αλλά όχι της Ευρωζώνης. Το Λονδίνο θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια κορυφαία αγορά για τους traders της αγοράς συναλλάγματος και προσελκύει ξένες επιχειρήσεις σε τέτοιο μέγεθος όσο καμία άλλη πόλη στη γη.

Μπαρμπέιντος

Τα Μπαρμπέιντος είναι κυρίως γνωστά για τις υπέροχες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά. Εκτός αυτών όμως διαθέτει υψηλή πολιτική σταθερότητα.


Νέα Ζηλανδία

Για να ανοίξεις μια νέα επιχείρηση στη Νέα Ζηλανδία απαιτείται λιγότερο από μια ημέρα, όταν ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ είναι περισσότερο από εννέα εργάσιμες ημέρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου