Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Τα καλύτερα business school στην Ευρώπη σύμφωνα με τους FT

                                                                        London Business School

Κορυφαίο ευρωπαϊκό.. επιχειρηματικό πανεπιστήμιο, που μορφώνει δηλαδή του μελλοντικούς ηγέτες και μεγαλοστελέχη στην οικονομία και τις επιχειρήσεις, είναι το London Business School. Αυτό καταγράφεται σε έρευνα των Financila Times που κατατάσσει το βρετανικό πανεπιστήμιο στην κορυφή της λίστας μεταξύ των των καλύτερων 81 σχολών διοίκησης επιχειρήσεων στην Ευρώπη με βάση την απόδοση των πανεπιστημίων σε τέσσερις κατηγορίες.

Το MBA στο Λονδίνο, το HEC στο Παρίσι, το Judge Business School του πανεπιστημίου Cambridge στη Βρετανία είναι μέσα στη λίστα των κορυφαίων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία είναι οι δύο υπερδυνάμεις της επιχειρηματικής παιδείας στην Ευρώπη. Σχεδόν τα μισά από τα σχολεία που αναφέρονται είναι είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο (20) είτε στη Γαλλία (19).

Η λίστα περιλαμβάνει ακόμα το University of St Gallen στην Ελβετία, ένα από τα μικρότερα στην Ευρώπη, το EBS Business School στην Γερμανία ως το καλύτερο νεοεισερχόμενο και το St Petersburg State University Graduate School of Management στη Ρωσία με το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών να είναι γυναίκες.


Στην κατάταξη, πάντως, δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό οικονομικό πανεπιστήμιο.

Δείτε εδώ όλη την έρευνα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου