Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Το StartupBus στην Αθήνα!


Επίσημη παρουσία στον χάρτη της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας αποκτά η Ελλάδα που φιλοξενεί φέτος για πρώτη φορά το StartupΒus Greece. Στις 24, 25, 26, 27 και 28 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί από τη χώρα μας, η διαδρομή του πρώτου ελληνικού StartupΒus, ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου που θα ταξιδέψει από την Αθήνα στη Βιέννη.
«Είσαι αρκετά τρελός, ώστε να μπεις σε ένα λεωφορείο, να σκεφτείς, να χτίσεις και να ξεκινήσεις μια startup, μέσα σε 72 ώρες, παρέα με μία ομάδα ξένων;» με αυτό το κεντρικό σύνθημα αρχίζει το ξεχωριστό event της Ευρώπη για νεοφυείς επιχειρήσεις. Ο λόγος για το “StartupBus Europe 2014”, που πραγματοποιείται φέτος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με τη συμμετοχή οκτώ ευρωπαϊκών χωρών.

Στο ταξίδι θα επιβιβαστούν 25 επαγγελματίες κάθε ηλικίας με ταλέντο και δημιουργικότητα, που είναι έτοιμοι να δραστηριοποιηθούν στο χώρο των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας. Μέσα από το StartupBus Greece, αποκτούν την ευκαιρία να δικτυωθούν, να μάθουν και να δημιουργήσουν, να εκθέσουν το δυναμισμό τους και να δουν τα πραγματικά αποτελέσματα των εγχειρημάτων τους μέσα σε 72 ώρες.



Η ελληνική αποστολή πρόκειται να αναχωρήσει από την Αθήνα στις 25 Οκτωβρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής της θα κάνει στάσεις στη Θεσσαλονίκη, στη Σόφια της Βουλγαρίας, στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας και στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, ενώθα καταλήξει στο Pioneers Festival στη Βιέννη στις 28 Οκτωβρίου. Πρόκειται για μια εκδήλωση όπου η τεχνολογία και η επιστήμη συναντούν την επιχειρηματικότητα προσφέροντας εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης, καθώς και πρόσβαση σε επενδυτές για τις start-ups που θα συμμετέχουν.



Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός StartupBus EMEA, που βρίσκεται πίσω από το θεσμό του StartupBus Greece, έχει έδρα το San Fransisco και εμπνευστή Έλληνα τον Ηλία Μπιζάνη ο οποίος είχε προσωπικό όραμα να φέρει το StartupBus στην γενέτειρα του. Κάθε χρόνο προστίθενται στην ομάδα 200 νέα μέλη από την οργάνωση του διαγωνισμού στην Ευρώπη την Αμερική και σε άλλες ηπείρους, δημιουργώντας ένας παγκόσμιο κίνημα που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών. Το StartupBus Greece διοργανώνουν οι Σταύρος Tσομπανίδης (Founder of Phee ), Γιαμαλής Κωνσταντίνος (Associate Marketing Manager at customedialabs) και Μαλαβιέζος Κωνσταντίνος (Founder of Syndesis) καθώς και ο Steven Beeckman.

Περισσότερες πληροφορίες για την οργάνωση και τους χορηγούς, εδώ.

Δήλωση συμμετοχής, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου