Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Οι δέκα κορυφαίοι εργοδότες για νέους απόφοιτους


Εξασφαλίσαμε για τους νέους αναγνώστες μας τη λίστα του CNN Money με τους δέκα κορυφαίους εργοδότες, βάσει της έρευνας γνώμης που εκπόνησε η Universum Global, στην οποία συμμετείχαν φοιτητές πανεπιστημίου απ’ όλο τον κόσμο.


GOOGLE 

Έδρα: Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Αριθμός εργαζομένων: 47,800 

Τι προσφέρουν: Ο κολοσσός της καινοτομίας, η Google, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο δημοφιλείς εργοδότες για αποφοίτους σπουδών διοίκησης επιχειρήσεων και μηχανολογίας. Σε ένα μόλις χρόνο, πέρυσι, η Google δοκίμασε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κατασκεύασε ένα smartphone αξίας 50 δολαρίων και πήγε ένα βήμα παραπέρα την παραγωγή αυτοκινούμενων οχημάτων χωρίς οδηγό. Αν και μια έκθεση κατέδειξε φέτος ότι η Google έχει κυρίως λευκούς άντρες εργαζόμενους, ο τεχνολογικός γίγαντας ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να προσλάβει ταλέντα με διαφορετικά υπόβαθρα. Και ο απεριόριστος χώρος που η Google προσφέρει για φρέσκιες ιδέες συνεχίζει να έλκει ένα ιδιαίτερα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό στο κατώφλι της εταιρείας. 

Τι ψάχνουν: Οι Googlers είναι άτομα που θέλουν να «κάνουν cool πράγματα τα οποία είναι σημαντικά», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. Θέσεις σχετικές με το σχεδιασμό, τις πωλήσεις, τα χρηματοοικονομικά και άλλους τομείς διατίθενται σε έξυπνους και αποφασισμένους ανθρώπους με πληθώρα προσωπικών ενδιαφερόντων. Ηγέτες με τέλειες δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και τεχνολογικές ικανότητες θα αριστεύσουν εδώ. 




ERNST & YOUNG 

Έδρα: Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Αριθμός εργαζομένων: 190.000 

Τι προσφέρουν: Η Ernst & Young, μια από τις «4 μεγάλες» εταιρείες επαγγελματικών υπηρεσιών με 150 γραφεία σε όλο τον κόσμο διατηρεί και φέτος τη δεύτερη θέση. Πέρα από έναν καλό μισθό και την ευκαιρία οικοδόμησης ενός δυνατού βιογραφικού, η εταιρεία προσφέρει ελαστικό ωράριο και άδεια με αποδοχές για εθελοντική εργασία. Παραδοσιακά, η Ernst & Young είναι στις πρώτες θέσεις στις λίστες των καλύτερων εταιρειών για άτομα με αναπηρία ή εργαζόμενες μητέρες. Αυτό λέει πολλά για έναν τομέα γνωστό για τα εξαντλητικά του ωράρια και τα πολλά και «βάναυσα» ταξίδια. «Έχουμε μια πιο ολιστική οπτική του ατόμου» λέει η Σίρλεϊ Τζάκσον, υπεύθυνη προσλήψεων. 

Τι ψάχνουν: Η Ernst & Young αναμένει να προσλάβει 50.000 νέους απόφοιτους φέτος για πρακτική άσκηση σε διάφορους τομείς της εταιρείας. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους υπεύθυνους προσλήψεων, δώστε παραδείγματα των ηγετικών και επιχειρηματικών σας ικανοτήτων. Ακόμα καλύτερα: ολοκληρώστε την πρακτική άσκηση ενώ είστε ακόμα στο πανεπιστήμιο, ώστε να δείξετε τις δεξιότητές σας στους μάνατζερ προτού καν αποφοιτήσετε. 



PRICEWATERHOUSECOOPERS 

Έδρα: Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Αριθμός εργαζομένων: 184.200 

Τι προσφέρουν: Στη συγκεκριμένη εταιρεία, μια από τις «4 μεγάλες», ειδικευμένοι μέντορες και μια «καινοτόμα κουλτούρα μάθησης» βοηθούν τους εργαζόμενους να επενδύσουν στην επιτυχία τους από νωρίς, όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού Μάικ Φένλον. Και αυτό δεν περιορίζεται στον χώρο εργασίας – η PwC δεσμεύτηκε πρόσφατα ότι θα επενδύσει 60 εκατομμύρια δολάρια και ένα εκατομμύριο εργατοώρες σε προγράμματα εκπαίδευσης νέων, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της. 

Τι ψάχνουν: Υπάρχουν θέσεις για νέους απόφοιτους στη λογιστική, τους υπολογιστές, τη μηχανολογία, και αλλού. Αλλά η PwC λαμβάνει 3 εκατομμύρια αιτήσεις ετησίως για μόλις 20.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, άρα ο ανταγωνισμός είναι έντονος. Για να ξεχωρίσετε, επιδείξτε τις τεχνικές σας γνώσεις, τις ηγετικές σας ικανότητες και τις ευρύτερες δεξιότητές σας. Η πρακτική άσκηση στη συγκεκριμένη εταιρεία συστήνεται ιδιαιτέρως. 



KPMG

Έδρα: Άμστερνταμ, Ολλανδία

Αριθμός εργαζομένων: 145.000 

Τι προσφέρουν: Η συγκεκριμένη εταιρεία, μια από τις «4 μεγάλες», έχει παρουσία σε 152 χώρες, και άρα οι εργαζόμενοι μπορούν να καλλιεργήσουν ένα πραγματικά παγκόσμιο εργασιακό υπόβαθρο. Η KPMG δίνει γενναιόδωρες παροχές στους νέο-προσληφθέντες εργαζόμενους, όπως 5 εβδομάδες διακοπές, ελαστικά ωράρια και άδειες με αποδοχές για εθελοντική εργασία.

Τι ψάχνουν: Η εταιρεία ελπίζει να προσλάβει περίπου 5.000 άτομα σε θέσεις πρακτικής άσκησης και εργασίας, μια αύξηση κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων αναζητούν υποψήφιους με παγκόσμια εμπειρία και δραστηριότητες που δείχνουν ηγετικές ικανότητες




DELOITTE 

Έδρα: Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Αριθμός εργαζομένων: 210.000 

Τι προσφέρουν: Η Deloitte κέρδισε στο νήμα την PwC φέτος για τον τίτλο της μεγαλύτερης εταιρείας επαγγελματικών υπηρεσιών στον κόσμο. Οι εργαζόμενοι στην συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία απολαμβάνουν ενδιαφέροντα καθήκοντα και μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης της καριέρας τους, λέει ο Στέβαν Ρολς, επικεφαλής ανθρώπινων πόρων για το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Deloitte διαθέτει τεράστιες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης στο Τέξας – το επονομαζόμενο και Πανεπιστήμιο Deloitte – όπου το προσωπικό μαθαίνει τεχνικές δεξιότητες και εντάσσεται σε ένα ισχυρό δίκτυο συναδέλφων. 

Τι ψάχνουν: Η Deloitte θα προσλάβει περίπου 50.000 άτομα φέτος σε θέσεις auditing, χρηματοοικονομικών συμβούλων, και άλλες. Όσοι είναι καλοί με τους αριθμούς και με την εξυπηρέτηση πελατών θα έχουν πλεονέκτημα, τονίζει ο Ρολς. 



MICROSOFT 

Έδρα: Ρέντμοντ, ΗΠΑ

Αριθμός εργαζομένων: 99.000 

Τι προσφέρουν: Η Microsoft έχει προβεί σε σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Ο γίγαντας του λογισμικού πλέον αυτοαποκαλείται εταιρεία «συσκευών και υπηρεσιών» και αφιέρωσε όλη την ενέργειά της στην αγορά φορητών υπολογιστών και ταμπλετών. Οι νέο-προσληφθέντες εργαζόμενοι μπαίνουν κατευθείαν στα βαθιά από την πρώτη μέρα, ενώ τους δίνεται χώρος για να εξερευνήσουν άλλα πρότζεκτ που τους ενδιαφέρουν. 

Τι ψάχνουν: Για να εντυπωσιάσετε τους υπεύθυνους προσλήψεων, δείξτε ότι είστε κάποιος «που έχει τον τρόπο ζωής ενός σπασίκλα, έξω από την τάξη», όπως λέει ο recruiter Άντονι Ροτόλι. Γίνετε μέλος μιας ομάδας χάκερ στο πανεπιστήμιο και δουλέψτε σε τεχνολογικές startup αν μπορείτε. «Κάθε έξι μήνες κάντε κάτι που θα σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε εκτός αμφιθεάτρου». Η εταιρεία αναζητά σταθερά τόσο μηχανικούς λογισμικού και διαχειριστές προγραμμάτων όσο και αποφοίτους επιχειρηματικών σχολών με εμπειρία στα χρηματοοικονομικά, το μάρκετινγκ και την παροχή συμβουλών. 




PROCTER & GAMBLE 

Έδρα: Σινσινάτι, ΗΠΑ

Αριθμός εργαζομένων: 118.000 

Τι προσφέρουν: Η εταιρεία που παράγει μια σειρά προϊόντων, από πάνες μέχρι καθαριστικά, έχει παρουσία σε 180 χώρες του κόσμου. Συνεπώς, οι εργαζόμενοι γίνονται κομμάτι μιας εταιρείας που μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τις ζωές των καταναλωτών. Η P&G δίνει μεγάλη έμφαση στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της καριέρας των εργαζομένων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. 

Τι ψάχνουν: Η P&G προσλαμβάνει κάτι λιγότερο από το 1% των 500.000 ανθρώπων που κάνουν αίτηση για δουλειά κάθε χρόνο. Οι υποψήφιοι οφείλουν να δείξουν περιέργεια, αλλά και ευελιξία κατά την επίλυση σύνθετων προβλημάτων. 



GOLDMAN SACHS 

Έδρα: Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Αριθμός εργαζομένων: 32.900 

Τι προσφέρουν: Η Goldman Sachs είναι εξαιρετικό μέρος για ανθρώπους της εξουσίας – στους πρώην εργαζόμενούς της συγκαταλέγονται ένας υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ένας επικεφαλής προσωπικού του Λευκού Οίκου, και ένας Διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης. Η εταιρεία επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης πλούτου προσφέρει την ευκαιρία στους εργαζόμενούς της να εργαστούν εξαρχής με «μεγάλους» πελάτες που ασκούν επιρροή στον χώρο τους. Οι μεγάλοι μισθοί δεν είναι καθόλου άσχημοι, επίσης. 

Τι ψάχνουν: Οι καλύτεροι υποψήφιοι είναι καινοτόμοι, διερευνητικοί, και με πληθώρα εμπειριών, λέει η εκπρόσωπος της εταιρείας Λέσλι Σρίμπμαν. Επιπλέον, θα πρέπει να είναι σε θέση να εξηγήσουν γιατί θέλουν να εργαστούν στην Goldman και να φτιάξουν μια καριέρα στον τομέα αυτό.




APPLE

Έδρα: Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Αριθμός εργαζομένων: 80.000

Τι προσφέρουν: Αυτός ο τεχνολογικός γίγαντας συνεχίζει να παρουσιάζει φιλόδοξα προϊόντα – πρόσφατα κυκλοφόρησε το iPhone 6, το iPhone 6 Plus και το Apple Watch. Το πασίγνωστο design και η ιστορία της Apple έχουν ελκύσει παραδοσιακά νέους εργαζόμενους, οι οποίοι θέλουν να είναι κομμάτι μιας εταιρείας που συμβάλλει στον ορισμό της σύγχρονης ζωής. Οι ευκαιρίες είναι πάμπολλες, για ειδικούς στα πληροφοριακά συστήματα, το λογισμικό, και άλλους τομείς.

Τι ψάχνουν: Η Apple αναζητά άτομα που είναι παθιασμένα για τη λεπτομέρεια και αναζητούν συνεχώς τρόπους να κάνουν τα πράγματα καλύτερα, ανεξαρτήτως τομέα. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων ψάχνουν για τελειομανείς, ιδεαλιστές και εφευρέτες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας. Οι ονειροπόλοι θα ταιριάξουν μια χαρά.




J.P. MORGAN

Έδρα: Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Αριθμός εργαζομένων: 260.000

Τι προσφέρουν: Η γνωστή εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, με ιστορία 200 ετών πίσω της, προσφέρει εντατική εκπαίδευση τόσο σε τεχνικές όσο και σε διαπροσωπικές δεξιότητες, καθώς και εργασία γεμάτη προκλήσεις με κορυφαίους πελάτες και υψηλές αποδοχές.

Τι ψάχνουν: Η J.P. Morgan προσλαμβάνει αναλυτές και συνεργάτες από μια ευρεία γκάμα ακαδημαϊκών κλάδων, αλλά οι περισσότερες νέες προσλήψεις προέρχονται από όσους κάνουν πρακτική άσκηση το καλοκαίρι. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν έφεση στους αριθμούς, να είναι καλοί στην επικοινωνία, και να φέρνουν στην εταιρεία φρέσκιες οπτικές και τεχνική ειδίκευση.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου