Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Τα προϊόντα της Ζακύνθου κατακτούν την Αυστραλία


Την τιμητική τους θα έχουν τα τοπικά προϊόντα της Ζακύνθου στην Έκθεση «Κουλτούρα και Κληρονομιά» που θα διεξαχθεί μέσα στον μήνα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Όπως αναφέρει το site www.neoskosmos.com., η πρωτοβουλία ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού Ζακυνθίων Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας. Πρωτεργάτης ο αντιπρόσωπος του συλλόγου, Δημήτρης Σκιαδόπουλος, που απευθύνθηκε στο Επιμελητήριο Ζακύνθου και ξεκίνησε έτσι η διοργάνωση της Έκθεσης.

Τις δράσεις θα φιλοξενήσει από τις 12 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου το«Ζακυνθινό Σπίτι». Η έναρξη θα γίνει από τον πρώην Γενικό Διευθυντή πολλαπλών Εθνικοτήτων, Βικ Αλχαντέφ και θα την επισκεφθούν πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Οι Έλληνες θα έχουν την ευκαιρία να διαφημίσουν προϊόντα που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να βρουν και περίμεναν είτε να επιστρέψουν στην πατρίδα, είτε να τους επισκεφθεί κάποιος συγγενής ή φίλος. Εκτός από τα τοπικά προϊόντα που θα είναι σεμικρές συσκευασίες και θα κοσμήσουν τις προθήκες της Έκθεσης, θα υπάρχουν διαφημιστικά φυλλάδια παρέχοντας κάθε δυνατή πληροφορία.

Με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Τάσος Τζίμης, αναφέρθηκε στουςστόχους μεταξύ των οποίων είναι το «πάντρεμα» του πρωτογενή (αγροτιά) και τριτογενή (τουριστικού) τομέα ώστε να δοθεί μια διαφορετική ώθηση και ανάπτυξη στην τοπική οικονομία και κοινωνία. Ειδικότερα, τόνισε πως επιδιώκεται «η ανάδειξη των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή και επεξεργασία αγροτικών αλλά και παραδοσιακών προϊόντων. Η προβολή των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων ως ανταγωνιστικών κάτι το οποίο θα αποτελέσει και το κλειδί των ελληνικών εξαγωγών. Κυρίως, δε, η πληρέστερη ενημέρωση του καταναλωτή από τα εκτιθέμενα προϊόντα -υπηρεσίες μέσω των εκδηλώσεων των επιχειρήσεων».

Οι Ζακυνθινοί παραγωγοί θα στείλουν το μήνυμα πως εφαρμόζοντας νέες ιδέες, δημιουργικές και πιο ανταγωνιστικές, διαμορφώνεται ένα διαφορετικό σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας και ανταγωνισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου