Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Τα 20 πανεπιστήμια που παράγουν δισεκατομμυριούχους


"Φυτώρια" δισεκατομμυριούχων χαρακτηρίζονται μερικά από τα πιο δημοφιλή αμερικανικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με έκθεση της Wealth-X και της UBS Billionaire Census. Μάθετε που μπορείτε να αποφοιτήσετε αρκετά πλούσιοι σε γνώση, ώστε να γίνετε πάμπλουτοι στην πράξη.

Δεκαέξι από τα 20 κορυφαία πανεπιστήμια, απ' όπου αποφοίτησαν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι, βρίσκονται στις ΗΠΑ, ενώ η πρώτη πεντάδα περιλαμβάνει αποκλειστικά μέλη της Ivy League. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, πάνω από το ένα τέταρτο των δισεκατομμυριούχων, που αποφοίτησαν από τα συγκεκριμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, δεν έχουν γεννηθεί στην αμερικανική ήπειρο. 

Βέβαια, η ανώτερη εκπαίδευση δεν αποτελεί προϋπόθεση για να γίνει κάποιος δισεκατομμυριούχος, όπως επισημαίνει η Wealth-X και η UBS, καθώς πάνω από το 30% των απανταχού κροίσων δεν έχει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι πάμπλουτοι Billl Gates (Microsoft) και ο Mark Zuckerberg (Facebook).

Πρώτο στη σχετική κατάταξη είναι το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει 25 δισεκατομμυριούχοι. Ακολουθούν το Xάρβαρντ, το Γέιλ, το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και το Πρίνστον. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι το Πανεπιστήμιο του Μπουμπάι στην Ινδία βρίσκεται στην ένατη θέση, ξεπερνώντας το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), ενώ η Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου βρίσκεται στη δέκατη θέση. Τα μοναδικά μη αμερικανικά ιδρύματα της λίστας είναι το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας του Λομόνοσοφ και το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη (ETH).


Η λίστα των 20 κορυφαίων πανεπιστημίων από τα οποία αποφοίτησαν οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι έχει ως εξής:

1. Πανεπιστήμιο Πενσιλβάνια (ΗΠΑ) — 25 δισεκατομμυριούχοι

2. Χάρβαρντ (ΗΠΑ) — 22

3. Γέιλ (ΗΠΑ) — 20

4. Πανεπιστήμιο Νότιας Καλιφόρνια (ΗΠΑ) — 16

5. Πρίνστον (ΗΠΑ) — 14

6. Πανεπιστήμιο Κορνέλ (ΗΠΑ) — 14

7. Στάνφορντ (ΗΠΑ) 14

8. Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϋ (ΗΠΑ) -12

9. Πανεπιστήμιο του Μουμπάι (ΙΝΔΙΑ) — 12

10. ΣχοληΟικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (ΒΡΕΤΑΝΙΑ)— 11

11. Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας του Λομόνοσοφ (ΡΩΣΙΑ) —11

12. Πανεπιστήμιο του Τέξας (ΗΠΑ) — 10

13. Κολέγιο Ντάρτμουθ (ΗΠΑ) — 10

14. Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (ΗΠΑ) — 10

15. Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης(ΗΠΑ) — 9

16. Πανεπιστήμιο Ντιουκ (ΗΠΑ) — 9

17. Πανεπιστήμιο Κολούμπια (ΗΠΑ) — 8

18. Πανεπιστήμιο Μπράουν (ΗΠΑ) — 8

19. Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μασαχουσέτης (ΗΠΑ) — 7

20. ETH Zυρίχη (ΕΛΒΕΤΙΑ) — 6
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου