Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

18 & 19/10, MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ: Νέες καλλιέργειες και φυτοφάρμακα στο επίκεντρο του 1ου Farmer Hellas Conference


Ένα πολύ ενδιαφέρον συνέδριο, το 1ο Farmer Hellas Conference, πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο (18 και 19 του μήνα), στο πλαίσιο της 1ης Έκθεση Αγροτικής Ανάπτυξης «Farmer Expo Hellas» που διοργανώνεται από τη Lexxel Corporation Hellas, στο MEC της Παιανίας.

Συγκεκριμένα, το συνέδριο θα γίνει στον συνεδριακό χώρο του MEC και απαρτίζεται από δύο ξεχωριστές εσπερίδες, η πρώτη το Σάββατο με την επιστημονική επιμέλεια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η δεύτερη την Κυριακή, με την επιστημονική επιμέλεια της εταιρείας Food Allergens Laboratory. Και τις δύο ημέρες οι εσπερίδες θα έχουν ώρα έναρξης στις 16.00 και η διάρκειά τους θα είναι περίπου 3 ώρες (με διάλλειμα για καφέ) και ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες της Έκθεσης.

Οι νέες καλλιέργειες στο προσκήνιο

Σάββατο 18/10: Το 1ο Farmer Hellas Conference υποδέχεται πολυμελή ομάδα επιστημόνων- μέλη όλοι τους του διδακτικού προσωπικού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (καθηγητές, αναπληρωτές και λέκτορες) αλλά και υποψήφιοι διδάκτορες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν με την κορυφαία εγκυρότητα του ιστορικού ΑΕΙ, εισηγήσεις για τις «Προοπτικές νέων και υφιστάμενων καλλιεργειών».

Ειδικότερα, για τις προοπτικές δενδρωδών καλλιεργειών, για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, για τις προοπτικές των εδώδιμων μανιταριών, για τις εναλλακτικές καλλιέργειες κηπευτικών, τις υδροπονικές καλλιέργειες κ.ά. Στη συγκεκριμένη ημερίδα, αγρότες και επαγγελματίες της αγροτικής παραγωγής θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014- 2020.

Η χρήση των φυτοφαρμάκων

Κυριακή 19 Οκτωβρίου: Το 1ο Farmer Hellas Conference υποδέχεται στελέχη της αγοράς, θεσμικούς παράγοντες, επιστήμονες και δημοσιογράφους οι οποίοι σε ευρύ πάνελ θα συζητήσουν για την «Ορθή χρήση φυτοφαρμάκων για ένα καλύτερο τρόφιμο: ασφαλές, φθηνό και εμπορικό» και θα πραγματοποιηθεί με την επιστημονική επιμέλεια των χημικών-μικροβιολογικών-μοριακών εργαστηρίων αναλύσεων Food Allergens Laboratory.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η ορθή χρήση φυτοφαρμάκων και η συνεισφορά τους σε ασφάλεια-οικονομία-εμπορικότητα, οι δράσεις βελτίωσης στις πρακτικές εφαρμογής φυτοφαρμάκων με στόχο τρόφιμα (μεταποιημένα ή μη) ασφαλέστερα, οικονομικότερα και εμπορικά πιο αποδεκτά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα δοθεί σε προτάσεις/ιδέες για ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών προς την κατεύθυνση αυτή.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τους ομιλητές και λάβετε περισσότερες πληροφορίες στο site της διοργάνωσης www.farmerexpo.gr.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου