Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Το 1ο The Feast Worldwide Athens από το Found.ation με την ενεργό συμμετοχή δημιουργικών ανθρώπων της πόλης


Το Found.ation διοργάνωσε για πρώτη φορά το The Feast Worldwide στην Αθήνα με τη συμμετοχή ανθρώπων που, είτε μέσα από τις εθελοντικές τους πρωτοβουλίες είτε μέσα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα, έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους την ενεργό συλλογική δράση αλλά και δημιουργικών πολιτών από διαφορετικές αφετηρίες, που μοιράζονται κοινές ανησυχίες και αναζητήσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Το The Feast Worldwide αποτελεί ένα εναλλακτικό δείπνο για καλό σκοπό, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα σε περισσότερες από 40 πόλεις σε όλο τον κόσμο. 

Οι εισαγωγικές ομιλίες υπήρξαν το έναυσμα για τη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε. Η κα Φ. Κουτζούκου, μίλησε για την εθελοντική πρωτοβουλία πανελλήνιας εμβέλειας του TEDxAthens, Ηuman Grid, που δημιουργήθηκε με σκοπό τη συστηματική καταγραφή και δικτύωση εθελοντικών ομάδων/οργανώσεων και ΜΚΟ, ώστε να αναδειχθούν οι πρωτοβουλίες που αξίζει να διαδοθούν και ανακοίνωσε τη νέα έρευνα για τον εθελοντισμό που θα διεξαχθεί το 2015. Η κα Α. Ανδρίτσου, Υπεύθυνη του Επιστημονικού Προγράμματος του British Council, εστίασε στην ανάγκη δημιουργίας ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους, μέσα από το σχεδιασμό προγραμμάτων και δράσεων, που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν συγκεκριμένες δεξιότητες, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη θέση εργασίας που επιθυμούν ή να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, αποκτώντας τα κατάλληλα εκπαιδευτικά εφόδια. Η κα Μ. Παπαθάνου παρουσίασε το Volunteer4Greece, την πολύ γνωστή πλέον ελληνική online πλατφόρμα, που επιτρέπει σε εθελοντικούς οργανισμούς να αναρτούν τις εθελοντικές θέσεις εργασίας που προσφέρουν και σε εθελοντές να βρίσκουν εύκολα την εθελοντική θέση που τους ταιριάζει. Η κα Παπαθάνου έκανε ειδική αναφορά στο microfinance, τη δυνατότητα χορήγησης οικονομικών πόρων και επιχειρηματικών συμβουλών/εργαλείων σε ανθρώπους, κυρίως ασθενών πληθυσμιακών ομάδων, που επιθυμούν να ξεκινήσουν μια επιχείρηση ή να την επεκτείνουν.


To “The Feast Worldwide Athens” θα επιστρέψει με νέα dinners τους πρώτους μήνες του 2015!

Ο Γιάννης Σκλάβος, Community Manager του Found.ation, δήλωσε σχετικά: “Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που φέραμε για πρώτη φορά το The Feast Worldwide στην Αθήνα και πραγματοποιήσαμε μια διοργάνωση, αντάξια των σημαντικών συγκεντρώσεων που φιλοξενούνται σε περισσότερες από 40 πόλεις του κόσμου. Η πόλη μας αποκτά τη δική της πινέζα στον χάρτη εκδηλώσεων του The Feast, παραθέτοντας με επιτυχία ένα δείπνο διαφορετικό από τα συνήθη, με τη συζήτηση να μην στέκεται μόνο στην αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασης αλλά να εστιάζει σε ρεαλιστικές λύσεις και δράσεις».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου