Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Enterprise Greece: Τα ελληνικά προϊόντα διεκδικούν μια θέση στα Central Market



Περισσότερες από 200 ελληνικές εταιρείες τροφίμων και ποτών παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε εκπροσώπους των αμερικανικών σουπερμάρκετ CentralMarket, με την υποστήριξη του Enterprise Greece.

Η παρουσίαση των τροφίμων έλαβε χώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Passport Greece» της αλυσίδας Central Market που θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα σουπερμάρκετ της στο Τέξας των ΗΠΑ, τον Μάιο του 2015, και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Στόχος των παρουσιάσεων ήταν η επιλογή προϊόντων από τους εκπροσώπους της Central Market τα οποία θα προωθηθούν και θα πωλούνται για δύο εβδομάδες στην εκδήλωση «Passport Greece» , ενώ σε όλα τα εστιατόρια των σουπερμάρκετ της αλυσίδας θα υπάρχει μενού με ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και ελληνικά προϊόντα με στόχο τη γνωριμία των πελατών με την ελληνική κουζίνα.

Οι ελληνικές εταιρείες προέρχονταν από πολλές περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Πελοπόννησος, Κρήτη, Χίος, Λέσβος, Λήμνος, Κως, Ήπειρος, Μακεδονία, κλπ.), και σε αυτές συμπεριλαμβάνονταν start up εταιρειών, παραδοσιακών βιομηχανιών και καθιερωμένων brands. Οι εταιρείες που συμμετείχαν προέρχονταν από τους περισσότερους κλάδους τροφίμων και τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν ήταν μεταξύ άλλων ελαιόλαδο και ελιές, τυροκομικά, γλυκά, φρούτα και λαχανικά, ψάρια / αλίπαστα, ζυμαρικά, όσπρια, μπισκότα, προϊόντα κατεψυγμένης ζύμης, μέλι, μαρμελάδες, σαλιγκάρια, χυμοί φρούτων, ξηροί καρποί, και έτοιμα γεύματα (ready meals). Σημαντική παρουσία είχαν, επίσης, εταιρείες κρασιών, καθώς και εταιρείες με προϊόντα όπως καφές, τσάι, μαστίχα, βότανα, παγωτό, ρύζι, κρόκος Κοζάνης, αυγοτάραχο, κ.α.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου