Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στην Αυστραλία


Ελληνική επιχειρηματική αποστολής στην Αυστραλία διοργανώνει από τις 18 έως τις 25 Νοεμβρίου η ΔΕΘ-Helexpo, σε μία προσπάθεια για ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και των στρατηγικών κλάδων της εθνικής μας οικονομίας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo, μετά την επιτυχημένη επιχειρηματική της εξόρμηση στη μακρινή χώρα το Νοέμβριο του 2012 και με δεδομένη τη σύσφιξη των δεσμών που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια με τη μεγάλη αυτή αγορά, η ΔΕΘ-Helexpo θα δώσει για δεύτερη φορά τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να διερευνήσουν πεδία συνεργασιών και εξωστρεφούς ανάπτυξης επί αυστραλιανού εδάφους.

Η επιχειρηματική αποστολή πραγματοποιείται με την αφορμή της συμπλήρωσης 30 χρόνων αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης με τη Μελβούρνη, ενώ κατά τη διάρκειά της οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις του 30ου Φεστιβάλ Αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Οι σταθμοί της επιχειρηματικής αποστολής θα είναι δύο: η Μελβούρνη και το Σύδνεϋ. Πέραν των επιχειρήσεων, που αναμένεται να είναι αντιπροσωπευτικές μιας σειράς από σημαντικούς κλάδους, όπως τα τρόφιμα-ποτά, ο τουρισμός, η δόμηση, τα μάρμαρα κτλ., στην επιχειρηματική αποστολή θα συμμετάσχουν επίσης φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιμελητήρια και σύνδεσμοι. Άλλωστε, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, εκτός από τις καθιερωμένες στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B), και επαφές μεταξύ των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης με αντικείμενο την προβολή του τουρισμού, αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΔΕΘ-Helexpo θεωρεί ιδιαίτερα σημαντική την αγορά της Αυστραλίας, όπου το ελληνικό ομογενειακό στοιχείο είναι ισχυρό, και στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει τις δράσεις της προς την κατεύθυνση αξιοποίησης των ευκαιριών που αυτή επιφυλάσσει για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Η επιχειρηματική αποστολή διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και του υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Βικτώριας (HACCI) και το Ελληνο-Αυστραλιανό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, έχοντας παράλληλα τη στήριξη της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστραλία και της αυστραλιανής πρεσβείας στην Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου