Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΓΑ: Έναρξη επιμορφωτικών σεμιναρίων Νέων Αγροτών


Ο ΟΓΑ στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών, οργανώνει ι κατά το έτος 2014 επιμορφωτικά σεμινάρια για νέους αγρότες. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε δέκα χιλιάδες (10.000) δικαιούχους ηλικίας από 22 έως 40 ετών, άμεσα ασφαλισμένους στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στη παροχή.

Η ισχύς του προγράμματος θα είναι από 1/9/2014 έως 30/4/2015. Η διοργάνωση θα γίνει από τον Κλάδο Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ με την συμμετοχή των νέων αγροτών που θα πληρούν τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα καθώς και εισηγητών-εξειδικευμένων επιστημόνων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, που θα παρουσιάσουν συγκεκριμένες θεματικές ενότητες αγροτικού ενδιαφέροντος.

Το πρώτο πιλοτικό επιμορφωτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Νομό της Λευκάδας τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014, στο Ξενοδοχείο Ionian Blue (Νικιάνα), με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (Καθηγητές Πανεπιστημίων και στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ). Η μεταφορά των δικαιούχων αγροτών για την συμμετοχή τους στο επιμορφωτικό σεμινάριο θα είναι δωρεάν, με πούλμαν από Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα - Ξενοδοχείο “Ionian Blue (Νικιάνα) και αντιστρόφως. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα προσφερθεί δωρεάν καφές και γεύμα. Με το πέρας του σεμιναρίου θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες και δωρεάν διανομή βιβλίων αγροτικού ενδιαφέροντος.

Τα επόμενα επιμορφωτικά σεμινάρια θα διοργανωθούν στις έδρες των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων του ΟΓΑ και σε άλλες πόλεις της Επικράτειας. Στους δικαιούχους που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα γνωστοποιείται από τον Κλάδο Αγροτικής Εστίας, ο τόπος, ο χρόνος και ο χώρος διεξαγωγής του κάθε επιμορφωτικού σεμιναρίου καθώς και οι θεματικές ενότητες των εισηγήσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου