Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Πυρηνικής Ιατρικής


Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η διεθνής ημερίδα με τίτλο «Επεκτείνοντας τα όρια της Πυρηνικής Ιατρικής» που διοργάνωσε το Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου.

Την ημερίδα που είχε διάρκεια 12 ώρες, παρακολούθησαν πάνω από 280 άτομα. Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε η Αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά, η οποία ανακοίνωσε την άμεση λειτουργία του γραμμικού επιταχυντή στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας του 424 ΓΣΝΕ, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες του θα είναι ανοικτές προς όλους τους πολίτες.

Ακολούθησαν 30 διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες στις οποίες παρουσιάστηκαν μοντέρνες εξελίξεις της ειδικότητας πάνω στην απεικόνιση των μοριακών διεργασιών, την εκτίμηση της λειτουργίας των μοσχευμάτων, το ραδιοεμβολισμό, τις στοχευμένες ραδιοϊσοτοπικές θεραπείες, κ.ά. Επίσης, έγινε συγκριτική αξιολόγηση της εφαρμογής διαφόρων απεικονιστικών μεθόδων σε όγκους του γαστρεντερικού και του εγκεφάλου, καθώς και στην ανάδειξη του φρουρού λεμφαδένα σε καρκίνο του μαστού και μελάνωμα. Μετά από οργανωμένη ξενάγηση στο πυρηνικό καταφύγιο του Νοσοκομείου, που πραγματικά εντυπωσίασε τους συνέδρους, αναλύθηκαν οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης σε περίπτωση πυρηνικής τρομοκρατικής απειλής ή επίθεσης.

Συνολικά, μέσα από τον δημιουργικό διάλογο επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, η Ημερίδα κατέδειξε την άμεση συνεισφορά της Πυρηνικής Ιατρικής στην καθημερινή κλινική πρακτική και τις συναρπαστικές δυνατότητες που ανοίγει η σύγχρονη έρευνα.

Ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία της ημερίδας ήταν και η άψογη συνεργασία με την εταιρία διοργάνωσης Triaena Tours & Congress, τα στελέχη της οποίας υπερέβαλαν εαυτόν καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής της εκδήλωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου