Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Στον ΟΑΕΔ τα προγράμματα δια βίου μάθησης

Ο ΟΑΕΔ ορίστηκε ως ο ενδιάμεσος φορέας του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, ο ΟΑΕΔ αναλαμβάνει να διαχειριστεί την εφαρμογή των ειδικών προγραμμάτων για την πρακτική άσκηση και την επαγγελματική κατάρτιση μέσα από το συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο.

Στόχος είναι οι ωφελούμενοι να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, έτσι ώστε να ενταχθούν ομαλότερα στο εργασιακό και στο κοινωνικό περιβάλλον.

Η δαπάνη για τα προγράμματα αυτά ανέρχεται στα 45.000.000 ευρώ. Ο ΟΑΕΔ αναλαμβάνει συνολικά τον έλεγχο για την εκπόνηση των προγραμμάτων αυτών, που μπορεί να αφορούν από τα κριτήρια για την ένταξη σε αυτά, μέχρι την τυχόν αξιολόγησή τους. Οι υπηρεσίες του Οργανισμού, αναλαμβάνουν επίσης την υποχρέωση να ελέγχουν τις δηλώσεις δαπανών που πραγματοποιούν οι δικαιούχοι.

Επίσης, θα πρέπει να ετοιμάζουν ετήσιο πρόγραμμα ενεργειών και εξαμηνιαίες εκθέσεις προόδου, καθώς και να διαμορφώσουν τεκμηριωμένες προτάσεις διορθωτικών ή προληπτικών ενεργειών. Την άσκηση των αρμοδιοτήτων του ΟΑΕΔ, εποπτεύει και συντονίζει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος.


Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου