Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Εξαγωγή, προβολή και προώθηση κρητικών προϊόντων στην πολωνική αγορά


Κρητικά προϊόντα προβάλλονται στη Πολωνία μέσω εταιρείας λιανικού εμπορίου τροφίμων που διαθέτει 44 καταστήματα- σούπερ μάρκετ στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Έτσι, ο πρωτογενής τομέας της Κρήτης προβάλλεται με 29 κωδικούς προϊόντων όπως ελαιόλαδο, αρωματικά φυτά, ελιές, πάστα ελιάς, σάλτσα ντομάτας, αλάτι και θα έχει διάρκεια 24 μήνες, ενώ για την προώθησή του η εταιρεία διανέμει χιλιάδες διαφημιστικά φυλλάδια στις περιοχές της Πολωνίας όπου λειτουργεί καταστήματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης

«Πρόκειται για μια εξαιρετική εξέλιξη, με κρητικές επιχειρήσεις που για πρώτη φορά εξάγουν τα προϊόντα τους στη πολωνική αγορά, μέσω μιας μεγάλης εταιρείας ντελικατέσεν, την Alma» ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου.

Η ίδια, αφού τόνισε ότι αυτή την εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη η προώθηση των κρητικών ποιοτικών προϊόντων ευχαρίστησε την πρέσβειρα της Ελλάδας στη Βαρσοβία Τασία Αθανασίου και τον αρμόδιο για εμπορικά θέματα κ. Γιαννούλη, που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης.

Εξάλλου, επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που εξελίσσεται στη Πολωνία παρόμοια ενέργεια για την προώθηση κρητικών προϊόντων προσθέτοντας: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συνεργασία θα πάει πάρα πολύ καλά».

Από την πλευρά τους, εξαγωγείς κρητικών προϊόντων στη πολωνική αγορά ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και την αντιπεριφερειάρχη, για το άνοιγμα της πολωνικής αγορά στα κρητικά προϊόντα χαρακτηρίζοντάς την ως «μια εξαιρετική, στοχευμένη, πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης που αφορά σε ένα πρότζεκτ 24 μηνών τοποθέτησης κρητικών προϊόντων στα ράφια της Πολωνικής αλυσίδας».

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας στην Πολωνία, για πρώτη φορά διοργανώνεται στην πολωνική αγορά παρόμοιο πρόγραμμα προώθησης, πιστοποιώντας τόσο τις μεγάλες δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων όσο και το ενδιαφέρον των Πολωνών καταναλωτών για επώνυμα ποιοτικά ελληνικά τρόφιμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου