Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς να φτιάξεις τη δική σου επιχείρηση στο διαδίκτυο



Η δημιουργία μιας επιχείρησης στο διαδίκτυο έχει τα δικά της μικρά μυστικά. Πράγματα τα οποία θα σου επιτρέψουν να κατανοήσεις τον χώρο και να μπεις δυναμικά. Και όπως συνηθίζουν να λένε και οι παλιοί του επιχειρηματικού χώρου, το μόνο που χρειάζεσαι είναι όρεξη για να μάθεις καινούργια πράγματα και να έχεις τα μάτια σου πάντα ανοιχτά.

Ξεκίνα με έρευνα αγοράς

Το πιθανότερο είναι να μην είσαι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει συλλάβει την ιδέα την οποία θες να υλοποιήσεις, αλλά αυτό δε θεωρείται απαραίτητα κακό. «Ξεσκόνισε» το Ίντερνετ, μελέτησε τον ανταγωνισμό, δες τι λείπει και τόνισε με στρατηγική την ειδοποιό σου διαφορά, είτε προϊοντικά είτε σε επίπεδο μάρκετινγκ. Κάνε τα πάντα ώστε να μην είσαι ένα ακόμα site μέσα στο χαμό. Στην περίπτωση που έχεις σκεφτεί κάτι πραγματικά πρωτότυπο, να είσαι δύο φορές πιο προσεκτικός.


Μίλα με τους ειδικούς

Ίσως είσαι expert στην κατασκευή ιστοσελίδων, ίσως ξέρεις να παίζεις το e-commerce στα δάχτυλα, ή να έχεις τις πιο εμπνευσμένες ιδέες για να βγάζεις χρήματα. Αποκλείεται όμως να τα έχεις όλα, κάπου υστερείς και χρειάζεσαι βοήθεια. Όσο νωρίτερα το καταλάβεις τόσο το καλύτερο για σένα.


Επένδυσε στα σωστά σημεία

Μια ηλεκτρονική επιχείρηση εκ φύσεως δεν απαιτεί μεγάλο budget, από τη στιγμή που μπορείς να έχεις το σπίτι σου ως επαγγελματική έδρα (που σημαίνει μηδέν ενοίκια, πάγια έξοδα κ.τ.λ.). Δουλειά μπορεί να γίνει και με έναν υπολογιστή και μία καλή σύνδεση. Αυτά στην αρχή. Αν οι δουλειές πάνε καλά, σειρά έχει η αγορά ενός server. Στον τομέα αυτό η εικόνα και η ταχύτητα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητες. Δημιούργησε μια υψηλής ποιότητας ιστοσελίδα, ώστε να γίνεις πιο αξιόπιστος και ανταγωνιστικός. Και φυσικά, ένα έξυπνο όνομα που να δηλώνει αμέσως την ταυτότητα της δουλειάς σου.


Δικτυώσου

Δεν πρέπει να ψάχνουν ιδιαίτερα για να σε βρουν, πρέπει εσύ να εμφανίζεσαι πριν καν σε ζητήσουν, γι’ αυτό γίνε «γρανάζι» στις μηχανές αναζήτησης. Άλλωστε τα social media πλέον αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά την (δωρεάν) προβολή μιας επιχείρησης. Απόκτησε παρουσία στο Facebook, το Twitter, το LinkedIn και σε όποιο άλλο δίκτυο πιστεύεις ότι ταιριάζεις. Ξεκίνα το rotation από τους φίλους και τους φίλους των φίλων σου.


Κοίτα μακρυά

Το καλό με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο είναι ότι δεν έχουν σύνορα. Μπορούν να στοχεύσουν εξαρχής και σε πιο μακρινές αγορές. Αρκούν η συνέπεια, ένας λογαριασμός στην υπηρεσία PayPal και ένα budget για τα έξοδα μεταφοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου