Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

«Απογειώνεται» το αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Ο σχεδιασμός του μεγαλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο κυβερνήτης του Ντουμπάι, ανακοίνωσε μία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων επέκταση στο δεύτερο αεροδρόμιο της πόλης.

Ο Σείχης Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ ενέκρινε ένα σχέδιο 32.000.000.000 δολαρίων για να συνεχίσει την ανάπτυξη του ομώνυμου Διεθνούς Αεροδρομίου Αλ Μακτούμ στο Dubai World Central. 

Το αεροδρόμιο άνοιξε τις πόρτες του για τους επιβάτες το περασμένο έτος, αλλά θα διαμορφωθεί προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 200.000.000 επιβάτες ετησίως και 12.000.000 τόνους φορτίου. 
Η αναγγελία της επέκτασης του αεροδρομίου πραγματοποιείται μια χρονική στιγμή που οι οικονομικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί αρκετά για το αραβικό εμιράτο.         

Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει την κατασκευή δύο νέων δορυφορικών κτιρίων με χωρητικότητα 120.000.000 επιβάτες το χρόνο και τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 100 αεροσκάφη Airbus A380 οποιαδήποτε στιγμή. 

Η Emirates, ο εθνικός αερομεταφορέας του Ντουμπάι, είναι η μεγαλύτερη εταιρία με superjumbo. Διαθέτει ήδη 52 και έχει παραγγείλει άλλα 90. 

Η πρώτη φάση της επέκτασης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε έξι έως οκτώ χρόνια και η τελική εγκατάσταση θα καλύπτει 56 τετραγωνικά χιλιόμετρα. 

Σήμερα, περισσότεροι από τους μισούς επιβάτες που πετούν προς Ντουμπάι κατευθύνονται σε άλλους προορισμούς και για το λόγο αυτό, το νέο αεροδρόμιο θα οικοδομήσει ένα σύστημα τρένων που θα μετακινούν τους ανθρώπους στις πύλες των αεροδρομίων. 

Ο Πολ Γκρίφιθς, διευθύνων σύμβουλος της Dubai Airports περιέγραψε την επέκταση ως «ισχυρή υποστήριξη της αεροπορικής βιομηχανίας του Ντουμπάι και αναφέρει ότι οι μέρες του παλιού αεροδρομίου είναι μετρημένες: «Το μέλλον μας βρίσκεται στο DWC (Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum)» τόνισε 

«Κάνουμε το επόμενο βήμα για την εξασφάλιση του μέλλοντος μας με τη δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου αεροδρομίου, που θα φέρει την επανάσταση στις εναέριες μετακινήσεις» 

Η επέκταση του αεροδρομίου, υπολογίζεται να ανοίξει άλλες 322.000 θέσεις εργασίας και να συμβάλλει κατά 28% στο ΑΕΠ του Ντουμπάι, σύμφωνα με το Dubai Airports. 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου