Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου για τον ταξιδιώτη


Το έγκυρο ταξιδιωτικό site Trip Advisor συγκέντρωσε τιμές διαφόρων υπηρεσιών από 48 πόλεις σε όλο τον κόσμο και συνέταξε τον δείκτη TripIndex Cities, από τον οποίο προκύπτει πως σε επτά ευρωπαϊκές πόλεις, μία στις ΗΠΑ, μία στον Καναδά και μία στην Αυστραλία, ο τουρίστας θα πρέπει να ταξιδεύει με γεμάτο πορτοφόλι ή μεγάλο όριο στην πιστωτική του.


ΛΟΝΔΙΝΟ
Μόνο ο αέρας που αναπνέει κανείς εδώ είναι δωρεάν, αν μπορούσαν θα τον χρέωναν και αυτόν. Στον ακριβότερο προορισμό του κόσμου ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο 4 αστέρων και μια έξοδος στην πόλη θα κοστίσουν 380 € και το απλό εισιτήριο του μετρό 5,8 €. 



ΠΑΡΙΣΙ
Εδώ θα σας χρεώσουν τα περισσότερα χρήματα για το ποτό. Στην Πόλη του Φωτός ένα απλό μαρτίνι κοστίζει 20 €.



ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Στην πόλη με τις εξοργιστικά υψηλές τιμές των ξενοδοχείων, η μέση χρέωση σε δωμάτιο 4 αστέρων ξεπερνά τα 250 € τη βραδιά.



ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ
Στην πόλη με τα ακριβότερα εστιατόρια, ένα δείπνο για δύο κοστίζει όσο ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο σε μια ασιατική πόλη σαν το Ανόι.



ΟΣΛΟ
Ότι κι αν συμβεί, μην πάρετε ταξί. Σε μια διαδρομή τριών χιλιομέτρων -όσο η απόσταση από το Σύνταγμα μέχρι την αρχή της Κηφισίας- το ταξίμετρο θα γράψει 38 €. 



ΖΥΡΙΧΗ
Εδώ ένα σαββατοκύριακο για δύο -με διαμονή μιας νύχτας, φαγητό, ποτό κ.λπ., θα στοιχίσει 385 €. Χωρίς τα αεροπορικά.



ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Το ακριβότερο φρέσκο ψάρι στην Ευρώπη -αν και πιάνεται λίγο έξω από τις ακτές της χώρας- και μερικά από τα ακριβότερα εστιατόρια στον κόσμο ανεβάζουν και εδώ τον πήχυ σε δυσθεώρητα ύψη για τον επισκέπτη.



ΕΛΣΙΝΚΙ
Μία από τις καλύτερες χώρες του κόσμου να ζει κανείς, αλλά και μία από τις πρωτεύουσες με τα ακριβότερα δωμάτια ξενοδοχείων. Ειδικά το room service ξεπερνά κάθε όριο αφού ένα απλό club sandwich στο δωμάτιο θα χρεωθεί 28 ευρώ. 



ΤΟΡΟΝΤΟ
Ανέβηκε επτά θέσεις σε σχέση με πέρσι, και πανάξια αφού ένα μέσο δωμάτιο ξενοδοχείου αγγίζει τα 200 € τη βραδιά.



ΣΙΔΝΕΙ
Όχι τόσο ακριβό όσο πέρσι, έπεσε τέσσερις θέσεις, αλλά βρίσκει πανάξια τη θέση του στη δεκάδα των ακριβότερων του κόσμου.


 Κώστας Φαρμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου