Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

900 νέες προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς

Η πλειονότητα των θέσεων αφορά βρεφονηπιακόμους, παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, βοηθούς βρεφοκόμων, μάγειρες, τραπεζοκόμους, καθαριστές, γυμναστές και ψυχολόγους


«Ανάσα» για χιλιάδες οικογένειες αποτελεί η έγκριση των συναρμόδιων υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών των αιτημάτων των δήμων για την κάλυψη 6.055 θέσεων εποχικού προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) για το έτος 2014-2015.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Σίμο Δανιηλίδη, πρόκειται για τρεις ξεχωριστές αποφάσεις, οι οποίες αφορούν τις ακόλουθες θέσεις:

• 900 νέες θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό,

• 3.420 θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, και

• 1.735 θέσεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ), οι οποίες επίσης λαμβάνουν χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Οι ειδικότητες που θα καλυφθούν αφορούν Βρεφονηπιοκόμους, Παιδαγωγούς, Νηπιαγωγούς, Βοηθούς Βρεφοκόμων, Μάγειρες, Τραπεζοκόμους και Καθαριστές, αλλά και Γυμναστές, Λογοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, εκ των οποίων οι τελευταίοι εντάσσονται στο προσωπικό των ΚΔΑΠμεΑ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε στο «Εθνος-Εργασία» πως οι θέσεις αφορούν απασχόληση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας έντεκα μηνών, ενώ ειδικά για τις θέσεις μέσω ΕΣΠΑ προβλέπεται και η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων.

Επομένως, οι καθαρά νέες θέσεις εργασίας ανέρχονται σε 900, ενώ για τις υπόλοιπες, οι οποίες θα καλυφθούν μέσω ΕΣΠΑ, οι δήμοι, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ θα αξιοποιήσουν τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων προηγούμενων συμβασιούχων για την κάλυψη των αναγκών τους.

Η μόνη περίπτωση στην οποία θα προκύψουν νέες προκηρύξεις είναι εφόσον οι θέσεις που εγκρίθηκαν έχουν αυξηθεί σε σχέση με τον αριθμό των εργαζομένων του προηγούμενου έτους ή από την αποχώρηση κάποιων από τους ήδη συμβασιούχους.

Ως εκ τούτου, ο εκάστοτε φορέας θα χρειαστεί να προκηρύξει θέσεις ισάριθμες με τον αριθμό των επιπλέον θέσεων που προέκυψαν μετά την αύξηση, προκειμένου να διατηρήσει επαρκές το προσωπικό του.

Διαδικασία
Οι σχετικές αποφάσεις (ΠΥΣ) βρίσκονται ήδη στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου, ο οποίος θα υλοποιήσει, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, την κατανομή των θέσεων ανά δήμο, σύμφωνα πάντα με τα αιτήματα που εγκρίθηκαν.

Το επόμενο βήμα για την έκδοση των προκηρύξεων αποτελεί η ενημέρωση των δήμων από τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να συντάξουν τις προκηρύξεις τους και να τις αποστείλουν στο ΑΣΕΠ για την τελική έγκριση. Η Ανεξάρτητη Αρχή είναι αρμόδια επίσης για την παραλαβή τυχόν ενστάσεων στα προσωρινά αποτελέσματα και την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου