Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Έως 27/10 η υποβολή αιτήσεων για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου»- 50.000 ευρώ το έπαθλο


Για έβδομη συνεχή χρονιά ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2014». Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation αναδεικνύει και στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Το Βραβείο, το οποίο θεσμοθετήθηκε από το Stelios Philanthropic Foundation σε συνεργασία με τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, απευθύνεται σε νέες / νέους έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών που διέκριναν την ευκαιρία, πήραν το ρίσκο και βρήκαν τον τρόπο να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους. Οι υποψήφιες/υποψήφιοι μπορούν να προέρχονται από όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας και πρέπει να πληρούν επιπλέον τα ακόλουθα κριτήρια: κατοχή τουλάχιστον του 50% των μετοχών της επιχείρησης, έδρα της επιχείρησης στην Ελλάδα, ημερομηνία ίδρυσης επιχείρησης 2008 – 2012, απασχόληση τουλάχιστον 5 υπαλλήλων τα τελευταία 2 χρόνια, κύκλος εργασιών 300.000 € τον τελευταίο χρόνο και διοίκηση της επιχείρησης από την/τον επιχειρηματία. 

Το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2014», για μια ακόμα χρονιά έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς εν μέσω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης παρέχει εκτός από την ηθική αναγνώριση και το χρηματικό ποσό των 50.000 € με σκοπό την περεταίρω ενίσχυση της επιχείρησης. 

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 27/10/2014. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα πρότασης υποψηφιότητας από το κοινό (σε περίπτωση που θεωρείτε ότι κάποια επιχείρηση αξίζει να προταθεί για το βραβείο). 

Η διαδικασία επιλογής ολοκληρώνεται σε τρία στάδια. Στο πρώτο στάδιο το Stelios Philanthropic Foundation θα επιλέξει 10 επιχειρήσεις, κατόπιν θα γίνει η επιλογή των 3 φιναλίστ ενώ η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου και θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο της ετήσιας Τελετής Απονομής για τα Βραβεία Κούρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας.

Το 2013 το Βραβείο απέσπασε η εταιρεία Nanobionic. Η επιχείρηση, που έχει έδρα την Αθήνα, είναι η μοναδική εταιρεία που έχει αναπτύξει τα πιο αποδοτικά πρωτοποριακά υφάσματα υψηλής τεχνολογίας, τα οποία απορροφούν τη θερμική ενέργεια που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα και τη μετατρέπουν σε ενέργεια Άπω Υπέρυθρης Ακτινοβολίας (FIR). Στην ουσία τα υφάσματα της Nanobionic ανακυκλώνουν την ενέργεια του σώματος συμβάλλοντας στην αύξηση της αντοχής μας, στη μείωση της κόπωσης και ακόλουθα στη συνολική ευεξία του οργανισμού μας. Η εταιρεία επιλέχθηκε από το Στέλιο Χατζηιωάννου τόσο για την καινοτόμα τεχνολογία της όσο και για τη δυναμική της παρουσία και εκτός ελληνικών συνόρων, με αντιπροσωπείες και online shops σε πάνω από 40 χώρες του κόσμου. 

Τις προηγούμενες χρονιές είχαν αναδειχθεί νικητές, το 2012 η People for Business, το 2011 η FEREIKOS HELIX, το 2010 η Fasmetrics, ενώ το 2009 και το 2008 είχαν αποσπάσει το Βραβείο οι εταιρείες Zoo.gr και Simply Burgers αντίστοιχα.

Για αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Βραβείο μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.stelios.com/GreekAward ή να επικοινωνήσετε με την κ. Μικαέλα Χρονοπούλου στο e-mail: mikaela.chronopoulou@easygroup.co.uk.

Τι είναι το Stelios Philanthropic Foundation

Το Stelios Philanthropic Foundation αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα που στοχεύει στη διοχέτευση πόρων, στην ενίσχυση και στην κινητοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την επιχειρηματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα της εκπαίδευσης το Ίδρυμα παρέχει υποτροφίες σε νέους κυρίως από την Ελλάδα και την Κύπρο για τα πανεπιστήμια London School of Economics για πτυχίο και Cass City University of London για μεταπτυχιακό. Στον τομέα του περιβάλλοντος, το Ίδρυμα αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Cyprus Marine Environment Protection Association, υποστηρίζει τη δράση της WWF και έχει δημιουργήσει το Stelios Environmental Centre in Pedoulas. Όσον αφορά στον τομέα της επιχειρηματικότητας, το Ίδρυμα έχει θεσμοθετήσει ετήσια Βραβεία Επιχειρηματικότητας στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Μονακό (χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου