Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιοι είναι οι ιδανικοί εργοδότες για το 2014 σύμφωνα με τους φοιτητές

Mε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι η Google παραμένει στην κορυφή της κατάταξης με τους δημοφιλέστερους εργοδότες

Τους πιο ελκυστικούς εργοδότες για το 2014 στα...μάτια των φοιτητών, αποκαλύπτει διεθνή έρευνα της Universum.

Η κατάταξη προκύπτει ύστερα από έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 200.000 φοιτητές οικονομικών σπουδών και μηχανολογίας σε 12 από τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο. Ενα από τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν είναι ότι οι περισσότεροι φοιτητές δίνουν πολύ μεγάλη σημασία σε ένα δημιουργικό και φιλικό εργασιακό περιβάλλον.

“Είναι μία ένδειξη ότι αυτή η γενιά, σε όποια χώρα του κόσμου κι αν βρίσκεται, έχει μία διαφορετική προσέγγιση στη δουλειά”, σχολιάζει ο Petter Nylander, CEO της Universum. “Οι φοιτητές γνωρίζουν ότι η δουλειά θα παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή τους και θέλουν να εργάζονται σε ένα ανάλογο περιβάλλον. Οι εργοδότες πρέπει να επενδύσουν σε αυτό”.





Η Google διατηρεί τα πρωτεία στις προτιμήσεις, αλλά πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αναρριχηθεί στη φετινή λίστα κυρίως όσον αφορά στους φοιτητές μηχανολογίας, ένδειξη ότι η βιομηχανία γίνεται και πάλι δημοφιλής ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα.

“Καθώς η τεχνολογία των αυτοκινήτων και οι αλυσίδες προμήθειας γίνονται όλο και πιο εκλεπτυσμένες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες παύουν να φαντάζουν ως παραδοσιακές ή παλιάς σχολής δουλειές”, συνεχίζει ο Nylander.

H ίδια έρευνα κατατάσσει τους τέσσερις “γίγαντες” στο χώρο των ελεγκτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις, EY, Deloitte, KPMG και PwC στην πρώτη πεντάδα μετά την Google.

Aκολουθεί η κατάταξη με τους δημοφιλέστερους εργοδότες:



ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή