Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Υπό έγκριση 100 προσλήψεις πληροφορικών και 39 γιατρών


Την έγκριση από τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών αναμένει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την αποστολή του αιτήματός του για 139 οργανικές θέσεις στο ΑΣΕΠ.

Οι θέσεις θα προκηρυχθούν με δύο διαφορετικές προκηρύξεις και κατανέμονται σε:

- 100 θέσεις Πληροφορικής, από τις οποίες 40 Πανεπιστημιακής και 60 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, και

- 39 θέσεις Ιατρών, στην πλειονότητά τους Παθολόγων, για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης.

Αναφορικά με τις 100 θέσεις, οι περισσότερες αφορούν την Αττική, καθώς το προσωπικό θα τοποθετηθεί, μεταξύ άλλων, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στον Aρειο Πάγο, στο Εφετείο και το Ειρηνοδικείο Αθηνών, αλλά και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Μεγάλος αριθμός θέσεων κατανέμεται επίσης στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και στο Εφετείο Πατρών. Οι ειδικότητες που συγκεντρώνουν τοn μεγαλύτερο αριθμό θέσεων είναι οι ΠΕ Επιστήμης των Υπολογιστών ή ΠΕ Μηχανικών H/Υ και ΤΕ Πληροφορικής ή ΤΕ Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων.

Στο μεταξύ έχουν ήδη καθοριστεί οι θέσεις -επτά στο σύνολό τους- που θα καλυφθούν βάσει των διατάξεων του Νόμου 2643/1998 για άτομα ειδικών κατηγοριών (ΦΕΚ 2040 25.07.2014, Τεύχος Β'). Πιο συγκεκριμένα, από δύο θέσεις αντιστοιχούν σε ΑμΕΑ και Τριτέκνους, ενώ από μία θέση αντιστοιχεί σε άτομα των κατηγοριών Πολυτέκνων, Εθνικής Αντίστασης και Εμμεσης ΑμΕΑ, δηλαδή ατόμων τα οποία στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον τους έχουν άτομα με κάποια ειδική ανάγκη.

Οσο για τις 39 οργανικές θέσεις ιατρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Καταστήματα Κράτησης, η πλειονότητα αφορά την ειδικότητα ΠΕ Ιατρών Παθολογίας, οι οποίοι θα ενισχύσουν πρωτίστως τα Καταστήματα Κράτησης Δομοκού, Λάρισας και Πατρών. Εξάλλου, σύμφωνα με την απόφαση με αριθμό ΦΕΚ 1636 20.06.2014, Τεύχος Β', τρεις από τις θέσεις που θα καλυφθούν αντιστοιχούν σε άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Νόμου 2643/1998 και ειδικά στην ειδικότητα Παθολόγων. Πρόκειται για ένα άτομο κατηγορίας ΑμΕΑ, ένα κατηγορίας Πολυτέκνων και ένα Τριτέκνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου