Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Οι 20 «καλύτερες» θέσεις εργασίας…


Σας απασχολεί η ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής; Πολλά έχουν γραφεί κατά καιρούς για το θέμα αυτό. Ωστόσο, καθένας από μας ορίζει την ισορροπία αυτή με διαφορετικό τρόπο. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Η σωστή ισορροπία για κάποιον σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαφορετική για τον ίδιο άνθρωπο αύριο.

Η ισορροπία αυτή είναι απλώς μεταβλητή ανάλογα με τις επιλογές και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που έχει κάθε άνθρωπος, όχι μόνο σε διάφορες χρονικές περιόδους και καταστάσεις της ζωής του αλλά και σε διαφορετικές στιγμές μέσα στην ίδια μέρα. Αλλά και το να προσπαθείς να κατανείμεις το χρόνο σου σε καθημερινή βάση με τον ίδιο τρόπο φαντάζει, τουλάχιστον στις μέρες μας, ανέφικτο.

Σε έναν ιδανικό κόσμο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να απολαμβάνουν τόσο τις ώρες που εργάζονται όσο και τις υπόλοιπες, βρίσκοντας νόημα σε ό,τι κάνουν. Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ταλανίζονται σήμερα από το δίλημμα να είναι αφοσιωμένοι στη δουλειά τους και ταυτόχρονα να έχουν επαρκή χρόνο για την προσωπική τους ζωή. Φαίνεται, λοιπόν, ότι αν η δουλειά σας είναι η επεξεργασία δεδομένων, οι ξεναγήσεις, ή τα social media, μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολο να πετύχετε αυτή την ισορροπία.

Σύμφωνα με την Glassdoor, μια online κοινότητα για την καριέρα, οι εργαζόμενοι σε αυτά τα επαγγέλματα έχουν την πιο κατάλληλη απασχόληση για τη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής.

Ο επιστήμονας δεδομένων κατατάσσεται υψηλότερα στη μελέτη της Glassdoor, με βαθμολογία 4.4 για την ισορροπία μεταξύ εργασιακής-προσωπικής ζωής, σε μια κλίμακα πέντε σημείων. Κατά πόδας ακολουθεί ο ειδικός για search engine optimization (SEO), καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση με 4.3.

Η ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την καλή απόδοση των εργαζομένων, καθώς και την ψυχολογική τους κατάσταση γενικότερα. «Με τη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και εργασιακής ζωής, βλέπουμε εργαζόμενους οι οποίοι τείνουν να είναι ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους, έχουν το κίνητρο να δουλέψουν πιο σκληρά έτσι ώστε να είναι πιο παραγωγικοί, και τους βοηθά να αποφύγουν την επαγγελματική εξουθένωση», λέει ο Scott Dobroski, εμπειρογνώμονας της κοινότητας Glassdoor.

Αν ψάχνετε για μια καριέρα που θα σας επιτρέπει να βρείτε αυτή τη λεπτή ισορροπία, εξετάστε μια από τις παρακάτω:



REPORTER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου