Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΑΠΘ: Ημερίδα “Επαγγελματικές Προοπτικές των Αποφοίτων της Σχολής ΘΕ

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην προσπάθειά του να φέρει σε επαφή τους αποφοίτους του ΑΠΘ, μεταξύ τους, με την πανεπιστημιακή κοινότητα και με τους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, της Βορείου Ελλάδος αλλά γενικότερα της Ελλάδας, αποφάσισε να διοργανώσει μηνιαίες συναντήσεις ανά σχολή με την υποστήριξη, βεβαίως, των πανεπιστημιακών αρχών.

Σκοπός

Σκοπός των συναντήσεων είναι η διευκόλυνση, ενημέρωση και μια πρώτη επαφή των αποφοίτων με επαγγελματικούς φορείς που δυνάμει αποτελούν εργασιακές διεξόδους γι αυτούς. Στις συναντήσεις αυτές καλούνται οι πανεπιστημιακές αρχές, οι αρχές κάθε σχολής και κοινωνικοί, επιστημονικοί, οικονομικοί και άλλοι φορείς που έχουν σχέση με το αντικείμενο της Σχολής. Κατά τη συνάντηση, ο κοσμήτορας και οι πρόεδροι των τμημάτων κάθε σχολής αναπτύσσουν τους νέους εκπαιδευτικούς προσανατολισμούς και τις επιστημονικές κατευθύνσεις, νέα προγράμματα εκπαίδευσης και συνεργασιών της Σχολής.

Οι οικονομικοί, κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, εστιάζουν κυρίως στις ευκαιρίες για εξεύρεση εργασίας από τους αποφοίτους.
Πού και πότε;

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014, θα πραγματοποιηθεί, στο Αμφιθέατρο Ι του ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ ημερίδα με θέμα “Επαγγελματικές και Μετεκπαιδευτικές Προοπτικές των Αποφοίτων της Σχολής Θετικών Επιστημών ΑΠΘ – Παρουσίαση των Τμημάτων της Σχολής και δυνατότητες μετεκπαίδευσης αποφοίτων της, καθώς και πληροφόρηση εκ μέρους φορέων της πόλης για δυνατότητες απασχόλησής τους”.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου.



NEOLAIA