Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Οι εταιρείες που ξεχώρισαν στα επιχειρηματικά βραβεία ΧΡΗΜΑ - Γεώργιος Ουζούνης 2013

Οι εταιρείες που ξεχώρισαν στα επιχειρηματικά βραβεία ΧΡΗΜΑ - Γεώργιος Ουζούνης 2013


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν για 11η συνεχόμενη χρονιά τα επιχειρηματικά βραβεία ΧΡΗΜΑ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΖΟΥΝΗΣ 2013 από τηνETHOS MEDIA Α.Ε και το επενδυτικό και οικονομικό περιοδικό χρήμα ΧΡΗΜΑ. Αξιόλογοι ομιλητές και σημαντικά στελέχη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για να απονείμουν και να παραλάβουν τα φετινά βραβεία.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν καθώς και απένειμαν βραβεία στους εκπροσώπους των βραβευμένων εταιρειών οι κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Υπουργείο Οικονομικών, Πάνος Καρβούνης, Επικεφαλής, Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Βασιλική Λαζαράκου, Ά Αντιπρόεδρος, Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς Πορφύρης Νίκος, Αναπληρωτής Επιτελικός Διευθυντής Λειτουργιών, Χρηματιστήριο Αθηνών, Ηρακλής Μπαμπλέκος, Αντιπρόεδρος, Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ) & Διευθύνων Σύμβουλος, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT A.E.Δ.Α.Κ., Παναγιώτης Δράκος, Πρόεδρος Ένωση Εισηγμένων Εταιρειν (ΕΝ.ΕΙΣ.ΕΤ), Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), Γιώργος Ξηραδάκης, Δ/νων Σύμβουλος XRTC Business Consultants και Γενικός Γραμματέας, Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, δήλωσε ότι «Το 2014 εκτιμάται ότι η ύφεση θα τερματισθεί και η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει». Σύμφωνα με τον ίδιο: «Οι αποκρατικοποιήσεις ξεκίνησαν, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ενισχύεται, οι στόχοι της δημοσιονομικής πολιτικής επιταγχύνονται και οι διαρθρωτικές αλλαγές υλοποιούνται».
Ο κ. Καρβούνης, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι τα χρήματα που έχουν δοθεί στις τράπεζες πρέπει να διοχετευτούν στις επιχειρήσεις και ότι οι υπάρχουσες πηγές ρευστότητας πρέπει να «επαναπρογραμματιστούν» ώστε να είναι πιο αποδοτικές. Η κα. Λαζαράκου, ανέφερε ότι η Επιτροπή προσπαθεί να συμβάλλει στην διαμόρφωση ενός φιλικότερου πλαισίου για τη λειτουργία των εταιρειών στη χώρα μας αλλά και στη διευκόλυνση των επενδύσεων προς τις επιχειρήσεις. Ο κ. Πορφύρης, τόνισε ότι στόχος του Χρηματιστηρίου είναι να βοηθήσει στην προσπάθεια άντλησης κεφαλαίων για τις επιχειρήσεις και σε αυτή την κατεύθυνση έχουν βοηθήσει κινήσεις όπως η δημιουργία του Δείκτη Εξωστρέφειας ο οποίος έχει κάνει μέχρι στιγμής outperform όλους τους υπόλοιπους δείκτες του Χ.Α. Ο κ.Μπαμπλέκος, είπε από την πλευρά του ότι κάθε προσπάθεια ανάδειξης των επιχειρήσεων και των ανθρώπων που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό πρέπει να επιβραβεύεται και ευχήθηκε η επόμενη επιλογή των καλύτερων εταιρειών για το 2014 να είναι ένας ακόμα πιο «ευχάριστος πονοκέφαλος» για τους επενδυτές. Ο κ. Δράκος, υπογράμμισε ότι παρά τα όποια λάθη που η κυβέρνηση πρέπει να διορθώσει, βρίσκεται στο σωστό δρόμο και ευχήθηκε του χρόνου οι υποψήφιες προς βράβευση εταιρείες να είναι ακόμα περισσότερες. Ο κ. Μωραϊτάκης, από την πλευρά του σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετά επενδυτικά funds που ζητούν πληροφορίες για ελληνικές εταιρείες στις οποίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν είτε απευθείας είτε μέσω έκδοσης εταιρικών ομολόγων. Ο κ. Ξηραδάκης, μίλησε για τις επενδυτικές προοπτικές που έχει η ήδη ισχυρή παγκοσμίως ελληνική ναυτιλία, λέγοντας ότι από τα 809 δις που αξίζει σήμερα ο παγκόσμιος στόλος, τα 72 δις ανήκουν σε Έλληνες πλοιοκτήτες.
Μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή βράβευσης εκπροσωπώντας εταιρείες που βραβεύτηκαν, οι κ.κ. Gianno Giuseppe, Διευθύνων Σύμβουλος, EUROXX Χρηματιστηριακή, Συνατσάκης Γεώργιος, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος, Δομική Κρήτης, Τζιρακιάν Άρις, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της PROFIL Σωληνουργείας Τζιρακιάν, Χαραλαμπίδης Δαμιανός, Γενικός Δ/ντής Λειτουργικής Στήριξης της Εθνικής Τράπεζας, Βουτσάς Τζώνη, Vice President International Division του ομίλου Folli Follie κ.α.
Με τα επιχειρηματικά βραβεία, το περιοδικό ΧΡΗΜΑ βράβευσε τις καλύτερες εταιρείες που για το 2013 συνέβαλαν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού και στην ελληνική οικονομία γενικότερα, ειδικά στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Ως καλύτερη εταιρεία για το έτος 2013, βραβεύτηκε η AlphaBank.
Οι κατηγορίες των βραβείων και οι αντίστοιχες εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος ανά κατηγορία είναι:
1) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ – 2013
1ο Alpha Bank
2ο OTE
3ο ΚΑΡΕΛΙΑΣ
2) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ FTSE LARGE CAP – 2013
1ο JUMBO
2ο FOLLI FOLLIE
3ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
3) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΓΟΡΑΣ – 2013
1ο METKA
2ο ΚΑΡΑΤΖΗ
3ο ΚLEEMANΝ
4) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕΣΑΙΑΣ – ΜΙΚΡΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ – 2013
1ο ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ
2ο AS COMPAY
3ο CYCLON
5) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – 2013
1ο ΟΛΠ
2ο ΟΛΘ
3ο ΕΥΔΑΠ
6) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ – 2013
1ο ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
2ο ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
3ο ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
7) ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – 2013
1ο PROFIL- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ
2ο QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
3ο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ
8) ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΡΥΘΜΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – 2013
1ο ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ
2ο ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ
3ο VIDAVO
9) ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ – 2013
1ο ΙNTRALOT
2ο CRETA FARMS
3ο INFORM ΛΥΚΟΣ
10) ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ – 2013
1ο AEGEAN AIRLINES
2ο HELLAS ONLINE
3ο ΙΑΣΩ
11) ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ – 2013
1ο MLS
2ο FORTHNET
3ο PROFILE
12) ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ – 2013
1ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
2ο MOTOR OIL
3ο OTE
13) ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – 2013
1ο ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
2ο MOTOR OIL
3ο FOURLIS ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
14) ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ – 2013
1ο ΟΠΑΠ
2ο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
3ο ΔΕΗ
15) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – 2013
1ο ALPHA TRUST
2ο FOODLINK
3ο EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ





ΗΜΕΡΗΣΙΑ