Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Νέο «ΜΙΝΙΟΝ»: Έρχεται το 2024 με κατοικίες, γραφεία, retail – Το «πράσινο» project της Dimand στην Ομόνοια


Παρέμεινε επί χρόνια κλειστό, αλλά ετοιμάζεται να υποδεχτεί, από την επόμενη χρονιά, τους νέους «ενοίκους» του, παίρνοντας ζωή, αλλά και δίνοντας πνοή σε μια περιοχή που σταδιακά έχει αρχίσει να αναζωογονείται μέσα από παρεμβάσεις και επενδύσεις που υλοποιούνται. Και αν για κάποιους αποτελεί απλώς ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο στην Ομόνοια στην «καρδιά» της Αθήνας με κάποιες… θύμησες από τους παλιότερους, για πολλούς άλλους, τους κάπως… μεγαλύτερους σε ηλικία, αποτελεί μια όμορφη ανάμνηση που ακόμα είναι βαθιά ριζωμένη μέσα τους. Όταν οι ίδιοι και τα παιδιά τους πήγαιναν για ψώνια στο γνωστότερο πολυκατάστημα της χώρας ή κάθε Χριστούγεννα έμειναν για ώρα στην ουρά για να φωτογραφηθούν στην αγκαλιά του Άι Βασίλη, φεύγοντας με δώρα, σοκολάτες και χαμόγελα.

Έρχεται το 2024 το «νέο ΜΙΝΙΟΝ»

Όπως ήδη έχει γίνει αντιληπτό, το τοπόσημο, το άλλοτε θρυλικό εμπορικό κατάστημα της Αθήνας, το ιστορικό «Μινιόν», που έχει συνδεθεί και ταυτιστεί στις μνήμες των Αθηναίων με την ακμή αλλά και με την παρακμή του ιστορικού κέντρου της πόλης, ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι της πύλες του το 2024.

Όχι για… φωτογραφίσεις με την πλέον γνωστή, σε παιδιά και ενηλίκους, παγκοσμίως λαογραφική μορφή με την κόκκινη «φορεσιά» και τη λευκή γενειάδα, αλλά για να προσδώσει στην Πατησίων και την πλ. Ομονοίας «ζωή», «φως» και μέρος από τη χαμένη αίγλη τους. Και ποιος ξέρει, μπορεί οι απόγονοι όσων στριμώχνονταν στις κυλιόμενες σκάλες και τριγύριζαν στους εννέα (τότε) ορόφους του θρυλικού πολυκαταστήματος, πλέον να βρούνε «στέγη» σε αυτό, στα νέα διαμερίσματα, στα γραφεία και τις εμπορικές χρήσεις που θα «φιλοξενούνται» στο νέο «Μινιόν». Το οποίο η ομάδα της γνωστής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων αλλά και αναπλάσεων τοποσήμων και περιοχών, DIMAND (με επικεφαλής τον Δ. Ανδριόπουλο), φιλοδοξεί να μετατρέψει σε «πράσινο», σύγχρονο, βιοκλιματικό κτήριο μεικτών χρήσεων, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται κατοικίες, γραφεία, καταστήματα κ.α.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου