Σελίδες

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Πότε θα ανοίξει το «εκπτωτικό χωριό» στην καρδιά της Αθήνας


Η είδηση ότι θα λειτουργήσει «εκπτωτικό χωριό» στην καρδιά της Αθήνας, σίγουρα δεν αφήνει αδιάφορο το καταναλωτικό κοινό. Έτσι, από τη στιγμή που έγινε γνωστό το «πού» αυτό που μένει να απαντηθεί είναι και το «πότε»

Μια πρώτη απάντηση έρχεται να δώσει –με συνέντευξή του στην «Ημερησία» ο επιχειρηματίας Ν. Χαραγκιώνης και υποστηρίζει τα εξής:

Στόχος μας είναι να λειτουργήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο. Θα χρειαστούν να γίνουν κάποιες πρόσθετες επενδύσεις, ύψους μεταξύ 800 χιλ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ για να καταστεί κατάλληλο το ακίνητο για τη χρήση που θέλουμε. Δεν σας κρύβω όμως ότι οι έμποροι είναι επιφυλακτικοί λόγω της κακής πορείας στο τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους. Αυτό μπορεί να μεταθέσει την έναρξή του, το 2018. Το ενδιαφέρον πάντως είναι πολύ μεγάλο. Υπάρχουν μεγάλες εταιρείες που θεωρούν πως το κέντρο μας είναι στρατηγικά τοποθετημένο μεταξύ της πλούσιας και της φτωχής Αθήνας, και θα μπορέσει να προσελκύσει αρκετό κοινό. Ήδη, έχουμε κάνει επαφές με τους ενδιαφερόμενους και έχουμε υπογράψει αρκετές συμβάσεις μίσθωσης. Επιδιώκουμε, όταν ξεκινήσει η πληρότητα να αγγίζει το 100%. Όσον αφορά στη δυναμικότητά του θα είναι 50 καταστημάτων, τα οποία θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.

Ο κ. Χαραγκιώνης, βλέπει αρκετές ευκαιρίες στην αγορά των ακινήτων και σε σχετική ερώτηση, απαντά ως εξής:

Ευκαιρίες υπάρχουν παντού στην Ελλάδα, γιατί τα ακίνητα είναι πολύ φθηνά και οι αποδόσεις ψηλά. Αυτή τη στιγμή πολλά ακίνητα πωλούνται στη μισή τιμή απ’ ό,τι πριν από την κρίση. Σήμερα, όποιος έχει ρευστότητα πρέπει να επενδύσει καθώς είναι εξαιρετική στιγμή για αγορές, καθώς τα επιτόκια είναι χαμηλά, όπως και οι αποτιμήσεις. Δυστυχώς, η αγορά έχει νεκρώσει αντί να είναι σε πλήρη άνθηση εξαιτίας της κακής ψυχολογίας και της αδυναμίας των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν υποψήφιους επενδυτές. Κάτι ανάλογο στην αγορά ακινήτων είχε συμβεί στις αρχές της δεκαετίας του 1980, μετά την κίνηση του τότε υπουργού Οικονομικών, Μ. Δρεττάκη να ζητήσει να κάνουν όλοι οι Έλληνες δήλωση ακίνητης περιουσίας. Αυτό είχε αποτέλεσμα να «νεκρώσει» κυριολεκτικά η αγορά, καθώς φοβήθηκαν πως θα χάσουν τα ακίνητά τους. Έπρεπε να γίνουν δυο υποτιμήσεις της δραχμής στα μέσα της δεκαετίας για να στραφούν μαζικά οι Έλληνες στα ακίνητα, για να εξασφαλίσουν την περιουσία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου