Με τεχνογνωσία από τη Silicon Valley και έδρα στον Βόλο η ελληνική εταιρεία Centaur Analytics ακολουθεί ήδη διεθνή πορεία. Ο πρώτος στόχος της, που ήταν να προσελκύσει χρηματοδότηση από την παγκόσμια κοινότητα σε αρχικό στάδιο, έχει ήδη επιτευχθεί, αφού εδώ και λίγες ημέρες το τεχνολογικό "παιδί" της Centaur Analytics έχει ως βασικούς επενδυτές το ισραηλινό fund OurCrowd First, ένα ελληνικό fund μαζί και με επενδυτές από τις ΗΠΑ.
Καινοτόμος συνδυασμός διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής μέσω ειδικού εξοπλισμού και του Internet of Things
Η ελληνική εταιρεία, που ο ένας από τους ιδρυτές της ξεκίνησε έχοντας ως αφετηρία την "Κοιλάδα του Πυριτίου" στην Καλιφόρνια, φιλοδοξεί να φέρει μικρή επανάσταση στον χώρο της αποθήκευσης και της διαχείρισης των σιτηρών, αφού με απόλυτη εξειδίκευση μπορεί, όπως περιγράφει ο συνδημιουργός της κ. Σωτηρούδας, να «παρακολουθήσει πως αντιμετωπίζονται τα έντομα που απειλούν τα προϊόντα που βρίσκονται στις αποθήκες».
Για τον σκοπό αυτό, η ελληνική νεοφυής επιχείρηση (start up) έχει κατασκευάσει ειδικούς αισθητήρες «οι οποίοι αναπνέουν, τραβούν δηλαδή αέρια από τον χώρο στο οποίο είναι αποθηκευμένο το προϊόν και αναλύουν την ποιότητα τους». Στη συνέχεια, η καινοτόμος τεχνολογική πλατφόρμα χρησιμοποιεί υπολογιστική νέφους, δηλαδή το λεγόμενο cloud ή «πληροφορίες software που βρίσκονται σε υπολογιστές, προσβάσιμες από οποιονδήποτε δικό μας προσωπικό υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο ανά πάσα στιγμή», εξηγεί ο κ. Σωτηρούδας, με την όλη διαδικασία να διαρκεί μέχρι και την στιγμή που το προϊον θα φτάσει στο ράφι.
Στη μάχη της χρηματοδότησης από την παγκόσμια αγορά
«Δεν ήταν εύκολο» θα απαντήσει ο κ. Σωτηρούδας, ερωτηθείς για τη διαδικασία που οδήγησε στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης του σχεδίου της Centaur Analytics και βασίστηκε στην εμπειρία των συνεργατών της.
«Συνήθως τα start ups τα σχεδιάζουν πιο νέοι άνθρωποι, εμείς είμαστε είκοσι χρόνια στο χώρο» σημειώνει ο κ. Σωτηρούδας που τονίζει τις προκλήσεις που έχει μια τέτοια διαδικασία αλλά και τις δυνατότητες διεθνούς επιτυχίας για μια ελληνική εταιρεία.
«Νομίζω ότι όταν έχεις σχεδιάσει κάτι καλό και έχεις την υπομονή και το κουράγιο να το κυνηγήσεις, τελικά βρίσκεις αυτιά να ακούσουν», καταλήγει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου