Σελίδες

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Xρήσιμες ιστοσελίδες και εφαρμογές για φοιτητές και όχι μόνο

Της Ευγενίας Πάταρα

Ψάχνεις πληροφορίες για την εργασία σου αλλά όλοι οι συμφοιτητές σου χρησιμοποίησαν τη Wikipedia; Προσπαθείς να οργανώσεις το χρόνο σου, τα οικονομικά σου ή τον τρόπο μελέτης σου και δεν τα καταφέρνεις; Αναζητάς οτιδήποτε αφορά τη σχολή σου αλλά δυσκολεύεσαι να τα βρεις όλα συγκεντρωμένα; Το citycampus.gr έψαξε και σου παρουσιάζει τα 19 πιο χρήσιμα sites για τη φοιτητική σου ζωή και όχι μόνο.


Ας ξεκινήσουμε με την προσφορά της Google, η οποία έχει δημιουργήσει τη σελίδα Google Scholar. Στo Google Scholar μπορείς να βρεις άρθρα και κάθε είδους κείμενα τα οποία θα σου φανούν χρήσιμα για τις εργασίες που θα αναλάβεις με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους. Είναι δωρεάν και θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις, όταν οι υπόλοιποι συμφοιτητές σου θα έχουν στη βιβλιογραφία τους μόνο τη Wikipedia.

Σε αντιδιαστολή με τη Βικιπαίδια, δημιουργήθηκε και το WolframAlpha.com, μια σελίδα που παρέχει πληροφορίες για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείς. Πληροφορίες και ειδήσεις από όλον τον κόσμο θα βρεις και στο Ted.com, το οποίο θα σου φανεί χρήσιμο για να φέρεις σε πέρας τις εργασίες που αναλαμβάνεις στη σχολή σου.

Επόμενη σελίδα που μπορείς να αξιοποιήσεις όταν σκοπεύεις να ασχοληθείς με μια εργασία πανεπιστημιακού επιπέδου είναι το International Public Library. Εδώ θα βρεις κείμενα και βιβλία ξένων εκδόσεων σχετικά με κάθε είδους θεματική. Το site είναι χωρισμένο σε 12 ενότητες και έτσι η θεματική αναζήτηση γίνεται ακόμα πιο εύκολη. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως πρόσφατα αποφασίστηκε η διακοπή της ανανέωσής του, πράγμα που σημαίνει ότι δε θα μπορείτε να βρίσκετε πρόσφατες εκδόσεις. Παρόλα αυτά, αναμφισβήτητα μπορεί να αποτελέσει μια πηγή στη βιβλιογραφική σας αναφορά.

Και μιας που μιλάμε για βιβλιογραφική αναφορά, το BibMe είναι ένας γραφέας βιβλιογραφίας και παραθέσεων που θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος όταν μετά το τέλος της εργασίας σου, θέλεις να τελειώνεις γρήγορα με τη βιβλιογραφία. Είναι free και σου προσφέρει όλες τις πληροφορίες ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τώρα αν σου αρέσει να γράφεις και θέλεις να ξεκινήσεις με ένα άρθρο, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το Online Writing Lab. Είναι ένας οδηγός σύνταξης άρθρων με διάφορες θεματικές που βοηθάει τους εν δυνάμει συντάκτες να εξοικειωθούν με το είδος και να αναπτύξουν το ταλέντο τους.


Πολύ χρήσιμο έχει αποδειχθεί και το Dictionary.com και αυτό το λέω από προσωπική εμπειρία. Με ένα κλικ μπορείς να βρεις οποιονδήποτε ορισμό, την προφορά λέξεων, τη διαφορά στη σημασία ομόηχων λέξεων και άλλα συναφή.

Για τους γλωσσομαθείς, υπάρχει το Quizlet, στο οποίο μπορείς να βρεις υλικό για κάθε ξένη γλώσσα και είτε να προσπαθήσεις να τη μάθεις από την αρχή είτε να κάνεις περαιτέρω εξάσκηση με τις μέχρι τώρα γνώσεις σου.

Το Glassdoor.com δίνει νέα διάσταση στην επαγγελματική αποκατάσταση καθώς σε βοηθάει να βρεις την καλύτερη θέση εργασίας στο αντικείμενο σπουδών σου. Συμπληρώνοντας το επάγγελμά σου και την πόλη που σε ενδιαφέρει να εργαστείς, σου παρουσιάζει μια λίστα με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, ώστε να έρθεις σε άμεση επαφή με τους υπεύθυνους προσωπικού.

Για όλες εκείνες τις φορές που πρέπει να διαβάσεις αλλά βαριέσαι και αφήνεις το χρόνο να κυλάει μέχρι που συνειδητοποιείς ότι έχεις άπειρα πράγματα να κάνεις, σου έχω τέσσερις προτάσεις. Πρώτο πρώτο το Open Study, το οποίο είναι δίκτυο φοιτητών οι οποίοι διαβάζουν παρακινώντας ο ένας τον άλλον. Το δεύτερο είναι το StudyBlue.com, σελίδα στην οποία μπορείς να οργανώσεις τη μελέτη σου ή να βρεις σημειώσεις ανάλογα με τη θεματική που μελετάς και με το αντικείμενο σπουδών και τα ενδιαφέροντά σου. Τρίτο έρχεται να προστεθεί στη λίστα το Studious, μια εφαρμογή που σου φτιάχνει ένα πρόγραμμα ώστε να είσαι πάντα οργανωμένος και συνεπής στις υποχρεώσεις σου στο μάθημα. Τελευταίο και το καλύτερο το InstaGrok, το οποίο σου φτιάχνει ένα πλάνο με άξονες μελέτης ώστε να προσεγγίσεις το εκάστοτε θέμα από όλες τις πλευρές.


Περνώντας στις διάφορες εφαρμογές που μπορούν να σου φανούν χρήσιμες όχι μόνο κατά τη φοιτητική σου ζωή αλλά και γενικότερα, ας ξεκινήσουμε με μια από τις πιο βασικές. ΤοAlarmy ή Sleep if you can είναι μια από τις εφαρμογές της Google που θα σε ξυπνάει κάθε πρωί για να μη χάνεις το μάθημα που ξεκινάει στις 9 η ώρα!

Θες να κάνεις γυμναστική αλλά το ξεχνάς ή δε σου αρέσει και τόσο και το παραβλέπεις; ΤοSworkit είναι εδώ για να στο υπενθυμίσει και να σε βοηθήσει να ασκείσαι πιο αποτελεσματικά, καθώς μετράει το χρόνο που αφιερώνεις σε κάθε άσκηση και σου προτείνει και εναλλακτικές ώστε να γυμνάζεις όλο σου το σώμα.

Το Dragon Dictation είναι ό,τι πρέπει για όλες εκείνες τις μέρες που δεν έχεις καθόλου διάθεση να πληκτρολογήσεις ένα μήνυμα ή τον επίλογο μιας εργασίας, αλλά πρέπει. Εσύ μιλάς και το Dragon Dictation αποτυπώνει εγγράφως τα λεγόμενά σου.

Όσον αφορά τους υπολογισμούς και τις αριθμητικές πράξεις, τη λύση έρχεται να δώσει τοQuartic Software, το οποίο κάνει γρήγορα και εύκολα οποιασδήποτε μορφής επιστημονική πράξη.


Τελευταίες άφησα δύο σελίδες που χρησιμοποιούνται ήδη ευρέως από τους Έλληνες φοιτητές. Το ένα είναι το Studdle, το οποίο σου προσφέρει «τη σχολή σου, στο χέρι σου», όπως πολύ χαρακτηριστικά λέει. Προγράμματα σπουδών, προγράμματα μαθημάτων, ύλη, αίθουσες και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστείς θα το βρεις εδώ. Το δεύτερο είναι το MyStudylife, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που προσφέρει επίσης οργάνωση του προγράμματος και των μαθημάτων σου ώστε να μην ξεχνάς ποτέ τι έχεις να κάνεις για το επόμενο μάθημά σου.

Οι παραπάνω σελίδες και εφαρμογές μπορούν να σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες ανάλογα με τις ανάγκες της καθημερινότητάς σου. Μη χάνεις χρόνο λοιπόν και άρχισε να τις προσθέτεις στα αγαπημένα σου, θα με θυμηθείς!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου