Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece και το MIT Club of Greece διοργανώνουν στα πλαίσια του κύκλου Technologies That Matter, την εκδήλωση Internet of Things: Ευκαιρίες και Κίνδυνοι, και προσκαλούν σε συμμετοχή νέους επιχειρηματίες από το χώρο της τεχνολογίας και των επιστημών, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, 2015, στις 19:00. Οι ομιλητές, προερχόμενοι από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο, μέσα από case studies και ανοιχτή συζήτηση, θα αναλύσουν εξελίξεις αιχμής στον τομέα του Internet of Things ανιχνεύοντας τις ευκαιρίες που δημιουργούνται αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Οι τεχνολογικές εξελίξεις προδιαγράφουν ένα συναρπαστικό εγγύς μέλλον. Η εποχή του Internet of Things, όπου αμέτρητες συσκευές αποκτούν νοημοσύνη, επικοινωνούν μεταξύ τους και αναδιαμορφώνουν το οικιακό και εργασιακό μας περιβάλλον, βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων. Το IoT θα αποτελέσει πιθανότατα την επόμενη τεχνολογική επανάσταση που αναμένεται να κάνει το περιβάλλον ευφυέστερο, περισσότερο διαδραστικό, ικανό να προβλέπει και να προλαμβάνει τις ανάγκες μας. Καθώς ο ψηφιακός και ο φυσικός κόσμος σταδιακά συγκλίνουν, συνδυάζονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ένα δίκτυο «μαγεμένων αντικειμένων» γεννιέται, όπως παρατηρεί ο David Rose, επιστημονικός συνεργάτης του MIT Media Lab, στο νέο του βιβλίο. Το ΙοΤ δημιουργεί μοναδικές ευκαιρίες για τεχνολογική καινοτομία και επιχειρηματικότητα καθώς συστηματικές έρευνες αγοράς εκτιμούν πως ο αριθμός των «έξυπνων» συσκευών θα ανέλθει στα 30 δισ. έως το 2020. Το ενδιαφέρον λοιπόν επικεντρώνεται στο νέο είδος επιχειρήσεων καθώς και στο διαφορετικό οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που θα προκύψει. Οι πέντε ομιλητές, που θα μοιραστούν την πολύτιμη εμπειρία τους, είναι οι παρακάτω:
David Rose
CEO, DittoLabs, Συγγραφέας, Επιστημονικός Συνεργάτης, MIT Media Lab
Η έρευνά του βραβευμένου επιχειρηματία David Rose εστιάζει στη μετατροπή του φυσικού περιβάλλοντος σε ψηφιακό. Είναι διευθύνων σύμβουλος της DittoLabs, μιας πλατφόρμας λογισμικού αναγνώρισης εικόνας που συνδέει τις φωτογραφίες των social media με εταιρίες και προϊόντα. Το νέο του βιβλίο Enchanted Objects εστιάζει στο μέλλον του Internet of Things, αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο οι τεχνολογίες αυτές θα επηρεάσουν τον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε. Ο David είναι κάτοχος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για την κοινή χρήση φωτογραφιών, τη διαδραστική τηλεόραση, τις ιατρικές συσκευές κ.α. Το έργο του έχει παρουσιαστεί στο ΜοΜΑ ενώ έχει δημοσιευθεί στα περιοδικά New York Times, Wired και The Economist.
Άγγελος Μπλέτσας
Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (Η.Μ.Μ.Υ.), Πολυτεχνείο Κρήτης
Η έρευνά του Άγγελου Μπλέτσα εστιάζεται στις ασύρματες επικοινωνίες με έμφαση στα δίκτυα αναμετάδοσης, στα (πολύ) χαμηλού κόστους δίκτυα αισθητήρων με τεχνικές οπισθοσκέδασης, στην επεξεργασία σήματος για τηλεπικοινωνίες, στην σχεδίαση και υλοποίηση ενσωματωμένων δικτύων χαμηλού κόστους, στα RFIDs, στην μετρολογία χρόνου/συχνότητας, καθώς επίσης και στην βιβλιομετρία. Έλαβε βραβείο καλύτερης διπλωματικής εργασίας από την Ericsson Hellas το 1999, για την υλοποίηση πλήρους συστήματος εκφώνησης κειμένου της Ελληνικής από υπολογιστή (text-to-speech) και βραβεία υποτροφίας από την ΒΤ και την Nortel Networks, από το 2001 έως το 2005. Ο Δρ. Μπλέτσας έλαβε το (ετήσιο) βραβείο δημοσίευσης Marconi 2008 από τη Διεθνή Ένωση Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE).
Δημήτρης Λεονάρδος
VP Product Management, Econais
Ο Δημήτρης Λεονάρδος είναι Αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων και ένας από τους ιδρυτές της εταιρίας Econais, που δραστηριοποιείται στη διεθνή αγορά για ενσωματωμένες λύσεις συστημάτων Wi-Fi. Πριν από την ίδρυση της Econais είχε συν-ιδρύσει και ηγούνταν της R & D of Embedded Dynamics Ltd. ενώ εργάστηκε σε εταιρίες όπως η Nanoradio AB και Atmel Semi conductor, στην οποία υπήρξε Μηχανικός και Manager. Ο Δημήτρης έλαβε δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (2000) από το Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου και ολοκλήρωσε το MBA του.
Emilio Frazzoli
Καθηγητής Αεροναυτικής και Αστροναυτικής, MIT
Ο Emilio Frazzoli είναι καθηγητής Αεροναυτικής και Αστροναυτικής στο Laboratory for Information and Decision Systems καθώς και στο Operations Research Center στο ΜΙΤ. Είναι διευθυντής του Transportation @ MIT Initiative και ο επικεφαλής επιστημονικός συνεργάτης του Future Urban Mobility IRG του Singapore-MIT Alliance for Research and Technology (SMART). Το 2002 έλαβε το βραβείο NSFCAREER. Είναι αναπληρωτής καθηγητής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αεροναυτικής και Αστροναυτικής και ανώτερο στέλεχος του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών. Το τρέχων ερευνητικό ενδιαφέρον του Dr. Frazzoli επικεντρώνεται κυρίως στα αυτόματα οχήματα, τη κινητή ρομποτική, τα συστήματα μεταφορών και γενικότερα στον τομέα του προγραμματισμού και ελέγχου για κινητά συστήματα κυβερνο-φυσικής.
Paul Jenkins
EMEA Digital Platform Architect, Oracle
Ο Paul είναι στέλεχος της Oracle EMEA Advanced Technology Solutions όπου βοηθά τους πελάτες και τους συνεργάτες του σε επιτυχημένες εφαρμογές στον ψηφιακό κόσμο του Cloud, Social, Mobile, Analytics και Internet of Things. Ως μέλος αυτής της ομάδας επικεντρώνεται στον τομέα του Internet of Things καθώς και στη δημιουργία «έξυπνων» πόλεων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Oracle. Αποτελεί βασικό παράγοντα που συμβάλλει στο σχεδιασμό της Oracle Digital Business Platform, δημιούργησε ένα τύπο IoT Αναφοράς Αρχιτεκτονικής και καθοδηγεί την υιοθέτηση Digital Design Patterns. Πριν την Oracle ο Paul πέρασε 13 χρόνια στην ΙΒΜ ενώ χρόνια εργάζεται ως τεχνικός σύμβουλος.
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει και θα συντονίσει η κα. Θεοδώρα Α. Βαρβαρήγου, Καθηγήτρια στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.mitefgreece.org
Η συμμετοχή στην εκδήλωση Technologies That Matter: Internet of Things, Opportunities & Risks, είναι δωρεάν απαιτείται όμως η εγγραφή σας. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε ακολουθείστε τον σύνδεσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου