Δεν έχουμε όλοι τον προσωπικό μας οικονομικό σύμβουλο και δυστυχώς δεν έχουμε και το χρόνο να διαβάσουμε μόνοι μας κάποιο οικονομικό βιβλίο. Ευτυχώς όμως υπάρχει και το ίντερνετ προκειμένου να μαθάινουμε και να βρίσκουμε ό,τι θέλουμε σε πραγματικό χρόνο και με ακριβείς λεπτομέρεις.
Έτσι ακόμα και οι αρχάριοι έχουν τη δυνατότητα να μάθουν και να μυηθούν στα μυστικά του χρήματος.
Συνθέσαμε μια λίστα με ιστοσελίδες που θα σου δώσουν ό,τι πληροφορία χρειάζεσαι για οικονομικά θέματα. Ρίξε μια ματιά.
1. Investopedia
Γιατί μας αρέσει: Το λεξικό της Investopedia είναι το καλύτερο μέσο για να βρεις εύκολα οικονομικούς όρους κι έννοιες. Παρέχει επίσης και τρόπους εκμάθησης για διάφορα θέματα, από τη διαχείρηση των φόρων σου μέχρι πώς να γίνεις σωστός εκμισθωτής. Στην ιστοσελίδα μπορεί ακόμη να βρει κανείς και οδηγούς μελέτης για διεθνώς αναγνωρισμένα οικονομικά σεμινάρια.
Είναι ιδανικό γιατί: Σου δίνει τη δυνατότητα να ανατρέξεις στο παράρτημα οικονομικών όρων και να δεις αν κάποιος από αυτούς σου είναι χρήσιμος.
2. Kiplinger
Γιατί μας αρέσει: Το περιοδικό Kiplinger περιέχει μια ευρεία γκάμα θεμάτων, από επενδύσεις μέχρι και ακίνητα. Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν ενθουσιάζονται με την ανάγνωση μεγάλων οικονομικών άρθρων, τότε η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι σχεδιασμένη για σένα καθώς πολλά από τα άρθρα του είναι σε μορφή slideshow ή και κουίζ.
Είναι ιδανικό γιατί: Σου προσφέρει άμεση ενημέρωση της επικαιρότητας.
3. Wise Bread
Γιατί μας αρέσει: Οι συντελεστές της ιστοσελίδας Wise Bread δίνουν συμβουλές και tips και την αποκαλούν «προσωπικό οικονομικό οδηγό λιτής διαβίωσης». Αν θέλεις να μάθεις πώς να αποταμιεύεις περισσότερα χρήματα στην καθημερινότητά σου αυτή είναι η σελίδα για σένα.
Είναι ιδανικό γιατί: Είναι ο προσωπικός σου καθοδηγητής και σε συμβουλεύει σε καθημερινά προβλήματα, ενώ παράλληλα σου μαθαίνει πως να ξοδεύεις λιγότερα.
4. Credit.com
Γιατί μας αρέσει: Δημιουργώντας έναν λογαριασμό στη Credit.com αποκτάς μια πλήρη εικόνα των συναλλαγών και των εξόδων σου, όπως για παράδειγμα τις δόσεις ενός δανείου, ακόμα και το ποσό που πληρώνεις στην αφάλειά σου. Επιπλέον παρέχεται μια σειρά άρθρων που εξετάζουν τυχόν περιπλοκές όπως υποκλοπές προσωπικών δεδομένων.
Είναι ιδανικό γιατί: Μαθαίνεις απευθείας αν πηγαίνει κάτι στραβά στις συναλλαγές σου.
5.LearnVest
Γιατί μας αρέσει: Μπορεί η συνεργασία με έναν οικονομικό σχεδιαστή της LearnVest να κοστίζει, αλλά όλα τα υπόλοιπα άρθρα διατίθενται δωρεάν. Η ιστοσελίδα παρέχει προσωπικές ιστορίες και συμβουλές από διακεκριμένους οικονομικούς σχεδιαστές, αλλά και πολλά ειδικά εργαλεία, όπως κομπιουτεράκια, βίντεο καθώς και μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που κάνει αυτόματα τον προϋπολογισμό σου.
Είναι ιδανικό για: Να μαθαίνεις τη γνώμη ειδικών οικονομικών σχεδιαστών για θέματα προϋπολογιμού, εξόδων, αποταμίευσης κλπ.
6. NerdWallet
Γιατί μας αρέσει: Όλα είναι θέμα σύγκρισης. Το NerdWallet σου δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνεις μεταξύ άλλων πιστωτικές με χρεωστικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια, τράπεζες κ.α. Κάθε χρόνο αποφασίζουν ποια είναι η καλύτερη επιλογή απο κάθε κατηγορία και τη λανσάρουν στο site.
Είναι ιδανικό για: Να ξέρεις ποιος είναι ο κλάδος με την καλύτερη απόδοση σε περίπτωση που θέλεις να αποταμιεύσεις τα λεφτά σου.
7.Quora
Γιατί μας αρέσει: To Quora σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό δωρεάν, στον οποίο μπορείς να μπεις μέσω Facebook, Google ή Twitter. Οι συντελεστές της σελίδας την αναφέρουν σαν «την καλύτερη απάντηση σε κάθε ερώτηση». Επομένως, την επόμενη φορά που θα έρθεις αντιμέτωπος με κάποιο οικονομικό πρόβλημα, δεν έχεις παρά να μπεις στο Quora και να αναζητήσεις κάποιον που πιθανώς έχει ή είχε στο παρελθόν παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου και μπορεί να σου δώσει μια λύση. Είναι πολύ πιθανό οτι θα βρεις πολλές χρήσιμες και ίσως αιθέρετες συμβουλές.
Είναι ιδανικό για: Όσους έχουν ήδη βασικές γνώσεις πάνω σε οικονομικά θέματα.
8. CNN Money
Γιατί μας αρέσει: Αν σε ενδιαφέρουν οι ειδήσεις που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την οικονομία, το CNN Money είναι η ιστοσελίδα για σένα. Εδώ μπορείς να ενημερωθείς για το κατά πόσο η επικαιρότητα μπορεί να επηρεάσει τα οικονομικά σου και παράλληλα σου παρέχεται προσωπική καθοδήγηση αλλά και σχετικά άρθρα με θέμα την οικονομία, τις επιχειρήσεις και την πολυτέλεια.
Είναι ιδανικό για: Όσους θέλουν να μάθουν κατά πόσο επηρεάζονται οικονομικά από τις ειδήσεις.
9. I will teach you to be rich
Γιατί μας αρέσει: Ο συγγραφέας του ομώνυμου μπέστ σέλερ, Ramit Sethi δημιούργησε αυτή την ιστοσελίδα με τον ίδιο τίτλο για όλους όσους στοχεύουν ψηλά. Ο Sethi θίγει θέματα όπως το πώς να βρεις την ιδανική καριέρα, πώς να βγάλεις περισσότερα χρήματα και πώς να ιδρύσεις τη δική σου επιχείρηση.
Είναι ιδανικό για: Όσους ψάχνουν τρόπο να κερδίσουν περισσότερα.
10.New York Times: Your Money Section
Γιατί μας αρέσει: Τη στιγμή που η εφημερίδα παρέχει ειδήσεις και συνολική εικόνα για τις αλλαγές στο χάρτη της οικονομικής βιομηχανίας, το Your Money αποστασιοποιείται από αυτό το μοτίβο και διαχειρίζεται την οικονομική διαχείριση σε ατομικό επίπεδο.
Είναι ιδανικό για: Να ακολουθείς τις εξελίξεις οικονομικών διακανονισμών και αλλαγών.
11. Rockstar Finance
Γιατί μας αρέσει: Ο δημιουργός της σελίδας Rockstar Finance J. Money, έχει επίσης ένα προσωπικό blog με τίτλο Budgets Are Sexy. Κάνει μια συλλογή των καλύτερων οικονομικών άρθρων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τα ανεβάζει στο Rockstar Finance. Μπορείς να εγγραφείς στη σελίδα για να λαμβάνεις καθημερινά το newsletter.
Είναι ιδανικό για: Να διαβάζεις εκθέσεις από ειδικευμένους bloggers ανά τον κόσμο.
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου