Μια καινοτόμο ιδέα στον τομέα του hardware, κάτι που σπανίζει, καταθέτουν τρεις νέοι επιστήμονες από το ΕΜΠ στο διαγωνισμό που γίνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας που ανοίγει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 15-16/11.
Στο πλαίσιο του μεγαλύτερου event Νεοφυούς και Νεανικής Επιχειρηματικότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο Χαράλαμπος Τριάντος ετών 32, η Ειρήνη Βουλιούρη ετών 31 και ηΚατερίνα Μπαλή παρουσιάζουν ένα μηχάνημα κοπής ψηφιακής παραγωγής, το HUM[erus] robotic arm.
Πρόκειται για ένα μικρό ρομπότ που απλοποιεί το έργο αρχιτεκτόνων, μηχανικών, κτλ που κατά κόρον χρησιμοποιούν αυτού του είδους τα μηχανήματα με δυνατότητες ανάγνωσης σχεδίων, συντεταγμένων κίνησης στο χώρο, αλλά και κοπής μακετών.
Το μεγάλο πλεονέκτημα της πιλοτικής εργασίας των τριών επιστημόνων που, υπό την εποπτεία του καθηγητή του ΕΜΠ Δ. Παπαλεξόπουλου, παλεύουν με όλες τις Ελληνικές αντιξοότητες, είναι το χαμηλό κόστος. «Τέτοιες μηχανές», σημειώνουν μιλώντας στο Reporter, κατασκευάζονται από πολυεθνικές και κοστολογούνται μέχρι και πάνω από 30.000 ευρώ. «Είναι μια μηχανή απαραίτητη για όλους τους εργαζόμενους σε τεχνικά γραφεία, που ωστόσο κοστίζει. Εμείς με τη δουλειά μας μπορούμε να κατεβάσουμε δραστικά το κόστος κατασκευής δίνοντας δυνατότητα στον καθένα να το προμηθευτεί και να μειώσει το κόστος εργασίας του» αναφέρουν.
Ελπίδα τους η ανεύρεση ενός επενδυτή αλλά και η αλλαγή του φορολογικού πλαισίου που ουσιαστικά πνίγει κάθε start up.
Η ιδέα τους διαγωνίζεται στο πλαίσιο του Disrupt Startup ScaleUP, που διεξάγεται φέτος υπό την αιγίδα της UNESCO, του ΣΕΒ, του Δήμου της Αθήνας και του ΣΕΤΕ, ενώ το υποστηρίζουν μια σειρά από εκλεκτούς φορείς, από τον ΣΦΕΕ και την Αμερικανική Πρεσβεία, ενώ συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων το Orange Grove της Ολλανδικής Πρεσβείας και το British Council.
Χρηματικά έπαθλα, πρωτοφανή παγκόσμια προβολή, δημοσιότητα, ευρύ κοινό περιμένουν τους συμμετέχοντες σε ένα συμπυκνωμένο και εκρηκτικό διήμερο επιχειρηματικότητας.
Γιώργος Αλεξάκης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου