Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

18-19 Σεπτεμβρίου: το ετήσιο ελληνικό road show του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στο Λονδίνο


Στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικώς, φέτος, στο Λονδίνο – πιο αργά από κάθε άλλη φορά - το ετήσιο road show που διοργανώνει το Ελληνικό Χρηματιστήριο στη βρετανική πρωτεύουσα εδώ και χρόνια.

Μέχρι πέρυσι, η εκδήλωση γινόταν αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά φέτος, για λόγους που έχουν να κάνουν κυρίως με την επιδίωξη να μεγιστοποιηθεί η επιτυχία του εγχειρήματος, μετατέθηκε γι’ αργότερα. Και τα αποτελέσματα της κίνησης φαίνεται ότι αρχίζουν από τώρα να γίνονται ορατά.

Συγκεκριμένα, πάνω από 200 μεγάλα ξένα επενδυτικά funds έχουν δηλώσει συμμετοχή για τη διοργάνωση που παραδοσιακά λαμβάνει χώρα στο υπόγειο του κεντρικού κτιρίου που διατηρεί στο Λονδίνο το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Εκεί και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, θα παρουσιασθούν οι προοπτικές των μεγαλύτερων ελληνικών εισηγμένων εταιριών, με κορυφαία στελέχη τους να έχουν δηλώσει από τώρα τη συμμετοχή του, ενώ στη βρετανική πρωτεύουσα, εκείνο το διήμερο, θα βρεθούν και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, για να παρουσιάσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εν γένει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται προσπάθειες, ώστε να μπορέσει να δώσει το παρόν και ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, αλλά και ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας. Δεδομένο, πάντως, θα πρέπει να θεωρείται ότι το παρόν θα δώσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος εργάσθηκε για πολλά χρόνια ως στέλεχος ξένων οίκων, με έδρα την βρετανική πρωτεύουσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου